Мурињо: Краљеви рок енд рола, гдје сте сад?!

Нека ми се Пол Сколс јави кад освоји 25 одсто мојих трофеја! „Само критикујете“, оптужио тренер Манчестер јунајтеда бивше асове ових Црвених ђавола.

Фудбал 02.01.2018 | 18:00
Мурињо: Краљеви рок енд рола, гдје сте сад?!
Можда Жозе Мурињо никад није чуо за српску музичку сцену, али се чини да би после победе Манчестер јунајтеда на гостовању Евертону (2:0) најрадује запевао хит Рибље чорбе „Ја ратујем сам“.

Португалски стручњак није могао тек тако да пређе преко изјава Пола Сколса који се после неубедљивих игара и лоших резултата Црвених ђавола у децембру запитао „где је Пол Погба ког смо гледали у Јувентусу“, уз додатак „купили су играча који се у Јувеу борио, спринтао, постизао голове, а сад се само шета тереном“.

И све то за 105.000.000 евра обештећења.

„Можда сам само имао среће на овај утакмици, па ће краљеви рок енд рола, који су причали да сам прошлии пут лоше одрадио посао сад казати да сам био добар“, одмах је боцнуо Жозе Мурињо стручне консултанте у лику бивших премијерлигашких асова, нарочито оних који су некад носили дрес Манчестера. „Сви они би волели да буду у клубу, да нешто раде, али то је проблем који ја не могу да решим“.

Није изговорио, али је јасно да су у питању браћа Гери и Фил Невил, Рајан Гигс, Рој Кин, Овен Харгривс, међутим, актуелном стратегу другопласираног тима на табели Премијер лиге највише су засметале изјаве Пола Сколса. Чувени везиста из златне ере Алекса Фергусона се после три везана ремија Јунајтеда осврнуо на ролу Погбе, уз оцену „за тај новац нико у Енглеској не би смео да буде ни близу њега“.

„Пол Сколс само критикује. Не мислим да он коментарише утакмице, него само критикује, што је другачије од коментарисања. Не морамо сви да будемо феноменални, као што је он био док је био играч. Пол је био феноменалан, међутим, то не значи да сви морамо да будемо такви. Пол Погба се труди, даје све до себе увек. Некад игра баш добро, некад само добро, некад не тако добро. А није Погба крив што је зарадио више новца од Пола Сколса. Није до Погбе, једноставно, фудбал је такав“.

Подсетимо, после ремија Манчестера са Саутемптоном, Пол Сколс се између осталог и запитао да ли „Пол Погба тренира како би требало“, а изразио је сумњу да „не изгледа као неко ко вреди 105.000.000 евра и ко ће доносити победе и трофеје“. Муриња је заболело. Морао је да врати лоптицу у двориште пензионисаног аса.

„Историја ће фудбала памтити Сколса као феноменалног играча, а не као стручног консултанта. Више волим да га посматрам кроз призму чињенице да је дао толико клубу који поносно представљам свакодневно и трудим се да пружим максимум. А ако Пол Сколс одлучи да једног дана буде тренер, желим му да буде макар 25 одсто успешан као што сам ја, јер је 25 одсто од 25 трофеја, око шест трофеја. Ја бих тим био срећан“, допунио јеМурињо.

Чекајући Пола Сколса...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар