АБА: Нема одмора - Звезда већ на паркету!

Кошаркаши Црвене звезде нису имали ни дан одмора за Нову годину, већ у уторак их очекује нови испит.  Звездин први тест у 2018. и жеља: Нека ова година буде (бар) као прошла! На Малом Калемегдану сањају се велики снови, а већ другог дана нове године имаће прилику да исте претворе у најлепшу стварност. А први тест на путу дугачком 365 корака је - љубљанска Олимпија.

Кошарка 02.01.2018 | 14:15
АБА: Нема одмора - Звезда већ на паркету!
Црвено-бели 2018. отварају у "Пиониру", а у Београду гостује љубљанска Петрол Олимпија од 19 часова.

Звезда је у серији од седам победа у АБА, дели прво место са Будућношћу, а меч са Олимпијом је предигра за важан дуел са Жалгирисом у Евролиги у петак.

То је екипа која се можда налази у слабијој форми него на почетку сезоне, али се ради о тиму који је у првом делу играо много добрих утакмица. Бодови које желимо на почетку Нове године зависе од нашег приступа и овај меч може да буде добар увод у дуел са Жалгирисом", рекао је тренер Звезде Душан Алимпијевић.

С друге стране, Олимпија је 2017. завршила са три узастопна пораза у регионалном такмичењу, а ако жели да остане у игри за плеј-оф, мора почети да побеђује што пре. Нема сумње да би славље у Пиониру вратило самопоуздање "Змајевима".

"Важан меч, за почетак Нове године. Добро смо завршили претходну, а тако желимо да почнемо и ову годину. Морамо да одиграмо чврсто, добро у одбрани, да из тога правимо лаке поене у нападу. Надам се да ће навијачи доћи да нас подрже пред серију заиста тешких мечева који нам следе већ наредних дана, Жалгирис, Будућност, Ефес у Истанбулу", рекао је крилни играч Звезде Немања Дангубић.

Када у календарској 2017. скупите чак 82 такмичарске утакмице и када исту завршите као апсолутни владар Србије и Јадранске лиге, уз тек 20 изгубљених и чак четири пута више добијених сусрета, будете на прагу четвртфинала Евролиге у потпуно новом формату и останете и те како конкурентни после свих великих промена током лета, онда је логично да на почетку нове, 2018. пожелите само да вам година буде (бар) иста као и прошла.

На Малом Калемегдану сањају се велики снови, а већ другог дана нове године имаће прилику да исте претворе у најлепшу стварност. А први тест на путу дугачком 365 корака је - љубљанска Олимпија (ТВ Аренаспорт, 19.00).

После два везана неуспеха у Евролиги претпрошле седмице Црвена звезда је уз лавовску борбу укротила Мега Бемакс у Сремској Митровици, а онда годину затворила великим тријумфом у миланском Медиоланум Форуму, што је само показало колико је јак карактер екипе вођене Душаном Алимпијевићем. 

Сада је жеља још већа - да се публици у дворани Александар Николић поклони новогодишња победа, девета узастопна у регионалном такмичењу, као увертира за оно право, што тек долази - Жалгирис у петак. 

"Желимо да наставимо у добром ритму, а у склопу припрема за све што нас очекује у јануару, стиже и утакмица са Олимпијом. То је екипа која се можда налази у слабијој форми него на почетку сезоне, али се ради о тиму који је у првом делу играо много добрих утакмица. Бодови које желимо на почетку Нове године зависе од нашег приступа и овај меч може да буде добар увод у дуел са Жалгирисом", рекао је Алимпијевић.

Како ствари стоје, Црвена звезда би у меч требало да уђе без и даље ровитог Огњена Добрића, док су сви остали у погону. 

Олимпија у Београд стиже разбијена серијом од пет неуспеха, али и без победе у Београду више од две године. Тренер Змајчека Гашпер Окорн свестан је Звездиног квалитета, али се нада да би Олимпија могла да направи новогодишње чудо и коначно прекине два неповољна низа.

"Црвена звезда је апсолутни фаворит. Свој квалитет показала је победом у Милану. Желимо да се покажемо у бољем светлу, у поређењу с претходним утакмицама. Да играмо без страха и боримо се цео меч. У колико желимо да се одупремо противнику морамо да будемо у фокусу, да играмо нашу игру и грешке сведемо на минимум. Такође, потребно је да добро градимо рекет и контролишемо скокове", јасан је Окорн.

Црвена звезда је без пораза у регионалном такмичењу у дворани Александар Николић пуне две године. Од тада, до данас нанизала је 29 рецки. Олимпија „прети“ да буде 30. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар