ЕУ и САД да се изјасне о претњама

Србија не може да дозволи да Срби буду увек народ који је дозвољено убијати и мучити, а да за то нико не одговора, поручује потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поводом претњи албанских политичара из Приштине уочи почетка рада Специјалног суда за злочине ОВК.

Србија 02.01.2018 | 14:06
ЕУ и САД да се изјасне о претњама
Министар за Тањуг истиче да очекује од међународне заједнице да реагује на те претње, а пре свега да се о њима изјасне САД и ЕУ, као они који су, каже, "били највећи подржавалац Приштине у њеним настојањима".
 
- Важно је да се изјасне о томе шта они кажу када ти људи које подржавају кажу да ће, уколико се буде тражила правда и гонили злочинци, стварати нове терористичке формације које ће опет убијати људе - истакао је Стефановић.

Веома је важно, додаје министар, да знамо шта Европа мисли о томе, како би и ми могли да се одредимо по неким питањима.

- Ако се Србија труди да суди сваком ко је ратни злочинац, да у нашој земљи има правично суђење, које ће вратити правду и жртвама, нормално је да желимо да се то дешава на територији целе Србије, па и за злочине почињене над Србима. Не можемо да дозволимо да Срби буду увек народ које је дозвољено убијати, сећи, мучити, одузимати им органе и да за то нико не одговара, да, када се почне тражити правда, проналазе начине да се прети и одлаже почетак суђења и формирање трибунала - казао је он.

Стефановић истовремено истиче да је формирање тог Суда закаснео потез, имајући у виду све што је учињено да би се злочинци заштитили, због чега је питање какве ће уопšте домете имати.

- О притисцима на сведоке, њиховом нестанку, убијању, уклањању форензичких и других доказа, о томе шта се све дешавало у последњих 20 година, могли би томови да се напишу. То је, свакако, питање за највеће спонзоре такозване независности Косова - истиче министар Стефановић.

Министар иначе наводи да МУП пажљиво прати развој свих догађаја на Косову и Метохији, како би спречио евентуално преливање нестабилности и терористичких акција преко административних линија с покрајином.

О сарадњи са косовском полицијом

На питање о сарадњи са косовском полицијом, Стефановић каже да је она "веома сложена":

- Ту сарадњу почели смо преко УНМИК-а, онда преко Еулекса и покушавамо преко свих канала, али и са локалним безбедносним органима приштинске стране да успоставимо неку врсту сарадње која ће гарантовати спровођење закона - казао је он, али и нагласио да то "не иде лако".

Упркос томе, биће настављени напори, како ниједан криминалац, злоупотребљавајући и одређене политичке позиције, не би могао да нађе утичиште било где на територији Србије, па тако ни на КиМ, закључио је министар Стефановић.

(Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Хеххе

02.01.2018 13:23

Слабе су твоје пријетње, још си голобрад?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мустафа Страшни

03.01.2018 09:57

Голобради је врло незгодан...припазите на речник

Name

02.01.2018 13:44

Конацно паметна прица.Засто да србија и њене институције слусају и буду киректни ка западном смецу и говннима која су је понизавали ,вредјају је бомбардују њене градјане правдајуци некаквим војним акцијама отимајуци јој територију.Србија мора да прекине сваку сарадњу са западом и пид хитно се окрене курс и брод ка Русији јел једино је то спас за Србију и српски народ са братском руским народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2018 14:25

Са које си ти планете међе*ино?

Name

РЕ

02.01.2018 14:50

Па ко Србима брани да напусте западне вриједносоти, ако хоће са Русима и то им нико не брани, само напријед, али ??????????? хехехех Пољаци, Чеси, Словаци и .......... даље да не набрајам, питајте њих.

Name

Ре Ре

02.01.2018 15:12

ти то не разумијеш, Руси и Срби су исти народ, били су и ови набројани али су покатоличени исто као што су настали Хрвати од Срба па онда тзв муслимани '74 или нпр Црногорци одскора

Name

халло администратор???

03.01.2018 00:15

Лупас глупости, види се да си задрти националиста и глупан. Врати се мало у деведесете па цес увидјети ста је србија радила на овим просторима. Али немој да се информисес од испираца мозгова српском народу, то јест од загризених националиста као сто си и ти. И Стефановиц лупа оно сто њему одговара, прица о неким судовима који наводно у србији исправно и постено раде. Ако је то постење пустити зликовце без икакве одговорности на слободу, злоцинце који се невине цивиле скидали са возова и убијали само зато сто су друге вјере. Паметном је доста да увиди колико је србија огрезла у подрзавању злоцинаца.

Name

ПетарПан

02.01.2018 14:27

Дали има у Србији или РС-у неко да смије реци истину о страдањима народа . Истина се састоји од тацних података колико је људи страдало у тим несрецним десавањима не само срба него и осталих , а на основу тих вец познатих тацних података да се политицари понасају и да не смију висе износити лази и обмањивати сопствене народе ради политицких поена .Истина боли , али истина помазе да се људи брзе помире . Лазима се само висе сири мрзња медју народима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ПетарПан

02.01.2018 14:47

Ми лажемо да бисмо обманули себе, да утешимо другога; лажемо из самилости, лажемо из стида, да охрабримо, да сакријемо своју и туђу беду, лажемо због поштења. Лажемо због слободе. Лаж је вид српског патриотизма и потврда наше урођене интелигенције. Лажемо стваралачки, маштовито, инвентивно.” Добрица Ћосић 1961.

Name

Поштар

02.01.2018 14:40

У 2018. години користиће се само позивни број за Косово +383, обавестили су јавност представници Регулаторне агенције за електронске и поштанске комуникације (АРКЕП). Телефонски позивни бројеви, као што су позивни број Монака (+377), Словеније (+386) и Србије (381) за фиксно и мобилно позивање на Косову, угасиће се до јуна ове године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

02.01.2018 17:06

И шта је ту спорно????Косово има свој међународни број као и све остале државе и тачка.