Није добро: Мари одустао од Бризбејна!

Ни он није спреман – Мари одустао од Бризбејна! Ни Енди Мари није још довољно спреман за врхунски тенис у новој сезони.  Шкот и даље има проблема са куком.

Тенис 02.01.2018 | 17:30
Није добро: Мари одустао од Бризбејна!
Британац се повукао са АТП турнира у Бризбејну због проблема са куком који га мучи од прошле године.

Мари није играо од јула, због чега је пао на 16. место на АТП листи.

У уторак је требало да наступи у Бризбејну против Американца Рајана Херисона, али је саопштио да његов кук није спреман за велике напоре.

Аустралијан опен почиње 15. јануара, а тројица играча из "велике" четвротке за сада нису спремни за игру.

Британски тенисер Енди Мари одустао је од наступа на турниру у Бризбејну јер и даље има проблема са десним куком.

Некада најбољи тенисер свијета требало је у четвртак да игра меч у Бризбејну, али је данас обавијестио организаторе турнира да се повлачи.

"Веома сам разочаран. Дошао сам овдје с намјером да у јаком ритму започнем сезону, али нажалост не осјећам да сам тамо гдје би требало да будем. Нисам спреман да се такмичим на највишем нивоу", саопштио је тренутно 16. играч на АТП листи.

Мари је у другом колу турнира у Бризбејну требало да игра против Американца Рајана Харисона.

Он се тако придружио Шпанцу Рафаелу Надалу који се раније повукао са тог турнира, а и Бернард Томић одустао је од наступа у квалификацијама.

Британац планира да остане у Бризбејну како би се припремио за Аустралијан Опен, који почиње 15. јануара.

"Разочаравајућа је вијест да Енди неће наступити ове године у Бризбејну. Посебно је тешко за њега, јер знам колико је желио да игра на овом турниру. Учинио је све да наступи, али је ипак одлучио да је боље да направи паузу. Разговарали смо дуго и сматра да је то боља одлука и чини све како би био спреман за почетак првог гренд слема сезоне", изјавио је Камерон Пирсон, директор турнира у Бризбејну.

Енди Мари је због повреде кука морао да направи дугу паузу. Он је ван терена од јула, а једини меч који је одиграо у посљедњих шест мјесеци је хуманитарни дуел против Роџера Федерера у Глазгову почетком новембра.

Турнир у Бризбејну из серије АТП 250, траје до 7. јануара и игра се за укупни наградни фонд од 528.910 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар