Мурињо: Лукаку није повређен!

Менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо рекао је да Ромелу Лукаку није повређен, већ да ће паузирати недељу дана из предострожности.

Фудбал 02.01.2018 | 16:00
Мурињо: Лукаку није повређен!
Лукаку је у суботу током утакмице са Саутемптоном на Олд Трафорду на носилима изнет са терена, након што је добио ударац у главу после судара са противничким играчем Веслијем Хедтом.

"Ромелу ће паузирати око недељу дана. Није ништа важно ни озбиљно, то је из предострожности, нема проблема", рекао је Мурињо британским медијима.

Он је додао да ће морати да промени систем игре због недостатка класичног нападача, пошто ће уз Лукакуа месец дана одсуствовати и Златан Ибрахимовић, због повреде колена.

"Ако немате играча какав је Лукаку или замену као што је Златан, морате да играте са играчима које имате на располагању. То значи да морамо да заборавимо на досадашњи стил игре. Имамо то што имамо. Верујемо нашим играчима, они желе да дају све од себе, као што у давали од првог минута у сезони", навео је Португалац.

Јунајтед је без Лукакуа и Ибрахимовића савладао у понедељак Евертон 2:0 у Ливерпулу, што је прва победа "Црвених ђавола" после три узастопна ремија у Премијер лиги.

"Упорно сам говорио да наши ремији нису били последица лоше игре. Нашим грешкама и другим ситуацијама смо компликовали себи посао, посебно против Лестера и Барнлија. Али играчи. њихв став, посвећеност, напор, све је било врхунски, а поврх тога смо и играли добро. Није изгледало као игра уморених момака, већ свежа представа", истакао је Мурињо.

Лукаку ће пропустити утакмицу са Дерби каунтијем у петак у трећем колу ФА купа, а на терен би могао да се врати 15. јануара, за дуел са Стоуком у Премијер лиги.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар