ПЛ: Бодови, ипак, одоше на Енфилд!

Ван Дајк ефекат – штопери јунаци Ливерпула у 94'! Фудбалери Ливерпула савладали су Барнли 2:1 (0:0), голом Рагнара Клавана у 94. минуту утакмице 22. кола Премијер лиге.  Ливерпул у шокантној завршници победио Барнли на "Турф Муру'' - 2:1.  Какве штопере има Ливерпул: Ово није добро за срце! Први гол Клавана у Премијер лиги, за победу Црвених на Турф Муру, у 94. минуту - 2:1.

Фудбал 01.01.2018 | 18:30
ПЛ: Бодови, ипак, одоше на Енфилд!
Барнли је замало одолео "редсима", Гудмундсон је три минута пре краја "поништио" водећи гол Садија Манеа из 61.

Међутим, у четвртом минуте надокнаде времена, штопери спасавају госте.

Након центаршута из слободног ударца на средини терена, Дејан Ловрен сјајно реагује на десној страни казненог, шаље главом лопту на другу стативу до партнера из одбране Клавана који главом тресе мрежу домаћина.

Случајност или не, штоперски тандем Ливерпула је донео велика три бода "редсима" на дан кад је клуб представио најскупљег дефанзивца у историји фудбала Вирџила ван Дајка, као најновије појачање.

Сат времена без голова, а онда...

Барнли и Ливерпул одиграли су меч за инфаркт, а туговали су на крају домаћи навијачи, чији је тим изједначио у 88. минуту, а изгубио у четвртом судијске надокнаде.

После Тотенхема, који је пре девет дана победио на "Тарф Муру" 3:0, читав плен однео је и Ливерпул. "Редси" већ 13 утакмица заредом у Премијер лиги не знају за пораз. У 22. колу чета Јиргена Клопа "прегазила" је "Тарф Мур" и на колена бацила сјајни Барнли, који у последње време посрће управо на свом терену, али против екипа из горњег дела табеле.

Пошто је Барнли однео по бод са Олд Трафорда, где је имао и 2:0 против Манчестер јунајтеда, и из Хадерсфилда (0:0), уследио је пораз.

А, био је близу освајања једног.

Сенегалац Садио Мане је подигао стадион на ноге у 61. минуту, када је прво прихватио одбијену лопту на ивици казненог простора, а онда из окрета погодио мрежу.

У 88. минуту напад домаћина изиграо је одбрану Ливерпула. Јохан Гудмундсон је главом из близине угурао лопту у гол након што му је савршено, такође, главом асистирао Сам Вокс.

Међутим...

Текао је већ последњи четврти минут судијске надокнаде када је Дејан Ловрен захватио лопту главом после слободног ударца, а Рагнар Клаван је само скренуо у мрежу - 2:1

Ливерпул је сада изједначен на трећем месту на Манчестер јунајтедом, који има меч мање.

Кад игра Ливерпул једна ствар је сигурна - драма! Ова на Турф Муру имала је срећан крај за навијаче Црвених, дочекали су да кличу фудбалерима које су не тако давно хтели на крст да разапну због огромних пропуста у дефанзиви. Данас, у 22. колу Премијер лиге, били су господари туђег шеснаетсерца, јер је Дејан Ловрен асистирао, а Рагнар Клаван главом, у паду, решио трилер против Барнлија - 2:1.

Био је то први гол Естонца откако је стигао у Енглеску. И то четвртом минуту надокнаде времена меча који је претио да буде досадан, а претворио се у праву празничну посластицу.

Био је то гол из последње Ливерпулове акције на утакмици која је претила да буде тако „ливерпулска“. Алекс Окслејд Чембрлејн је извео прекид, Дејан Ловрен надвисио одбрану Барнлија и продужио до Рагнара Клавана, Естонац побегао чуварима на другој стативи и разглаио Јиргена Клопа. За наставак серије без пораза (сад износи 13. првенствених утакмица) и за сазнање да чак и кад (пре)комбинује Немац има довољно ресурса да извуче бодове. Макар и на овакав начин.

Клоп је направиоо чак седам промена у односу на дуел са Лестером. Три су биле упечатљиве, почео је безу ударног трилигна Салах (прпеоне) - Кутињо (званично бутни мишић, незванично „Барселона“) - Фирмино (добио шансу тек у другом полувремену), па се у нападу ослонио на младог Соланкеа и Садија Манеа. Дуго је требало гостима да дођуи до даха, да се навикну да на терену нема играча који су збирно постигли 33 првенствена гола ове сезоне и чим су појачали ритам у наставку за то су награђени поготком. Мане је у 61. минуту показао одличну технику после центаршута с бока, школски примио лопту, окренуо се, нанишанио и погодио испод пречке.

Чинило се да ће само то бити довољуно да славни клуб сломи отпор ове сезонер жилавог Барнлија, али састав Шона Дајша редовно малтретира велике, тако да је свака случајност у њиховим резултатима искључена. На почетку су савладали Челси, одолели Тотенхему у Лондону, недавно узели бод Манчестер јунајтеду на Олд Трафорду и били на прагу да, као и у септембру, саплету Ливерпул. , истим Заслужили су изједначење после неколико опасних напада, па се исландски везиста Јохан Берг Гудундсон у 87. минуту искрао на другој стативи и пошто му је резервиста Сем Воукс „преглавио“ лопту, утерао је иза леђа Симонеа Мињолеа, а исти тај рецпет у надокнади преписали Дејан Ловрен и Рагнар Клаван у завршним секундама.

Битне победе првог дана нове 2018. године забележили су Лестер и Њукасл. "Лисице" су погоцима Махреза, Слиманија и Олбрајтона сломили у другом полувремену Хадерсфилд за 3:0 и крај серије од четири меча без тријумфа.

С друге стране, Ајосе Перес је 17 минута пре краја утакмице донео Њукаслу минималац у Стоуку, за другу победу у последња четири кола и бег на четири бода од зоне испадања.

Фудбалери Брајтона и Борнмута ремизирали су 2:2 (1:1) на премијери кола и 2018. године у Премијершипу. Домаћин је два пута водио, головима Нокерта у петом и Мареја у 48. минуту, оба на асистенцију Исквијерда.

Међутим, Кук и Вилсон су оба пута враћали Борнмут у егал и на крају донели бод "трашњицама". Два тима су тако остала у средини табеле, Брајтон је 12. са 23, а Борнмут позицију испод са 21 бодом.

Српски фудбалери опет нису наступили за Ливерпул и Њукасл. Марка Грујића није било у протоколу "редса" због повреде шаке", док је Александар Митровић ван тим "сврака" због повреде леђа.

Премијер лига, 22. коло:

Барнли – Ливерпул 1:2 (0:0)
Гудмундсон 87 – Мане 62, Клаван 90+4

Лестер – Хадерсфилд 3:0 (0:0)
Махрез 53, Слимани 60, Олбрајтон 90+2

Стоук – Њукасл 0:1 (0:0)
Перес 73

Брајтон – Борнмут 2:2 (1:1)
Нокерт 5, Мареј 48 – Кук 33, Вилсон 79

18:30 Евертон – М. Јунајтед

Уторак:

20:45 Саутемптон – К. Палас
20:45 Свонси – Тотенхем
20:45 Вест Хем – Вест Бромвич
21:00 М. Сити – Вотфорд

Среда:

20:45 Арсенал – Челси

ТАБЕЛА: Манчестер сити 59, Челси 45, Манчестер јунајтед 44, Ливерпул (+1) 44, Арсенал 38, Тотенхем (-1) 37, Барнли (+1) 34, Лестер (+1) 30, Евертон 27, Вотфорд 25, Хадерсфилд (+1) 24, Брајтон (-1) 23, Њукасл (+1) 22, Борнмут (+1) 21, Саутемптон 20, Стоук (+1) 20, Кристал Палас 19, Вест Хем (-1) 18, ВБА 16, Свонси 16.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар