Бијељина: Прве бебе у 2018.

Бијељина је у 2018. ушла богатија за два дјечака која су рођена у првим сатима Нове године. У породици Макитан, ово је трећи дјечак, а у Бијељини прва рођена беба у новој години.

Република Српска 01.01.2018 | 16:22
Бијељина: Прве бебе у 2018.
Најљепши поклон у новогодишњој ноћи добила је Гордана Макитан из Бијељине. Трећи дјечак у породици, тежак око 4 кг и 300 грама, својим доласком на свијет, нешто иза 5 часова, све је изненадио, рекла нам је Гордана.

„Мој термин је био око Божића, тако да је беба у новогодишњој ноћи и за мене била огромно изненађење. Ово је моје треће дијете, трећи дјечак, и највјероватније ће се звати Вукашин.“

Недуго након Вукашина на свијет је дошао још један дјечак у бијељинском породилишту. Срецна мама Драгану Симић из Вршана, каже да је беба пожурила да дође на свијет, па још нису смислили име за дјечака који има 3 кг и 300 грама.

„Још нисмо одлучили како ће се дјечак звати, имамо двје, три варијанте. Породила сам се прије предвиђеног термина пасе нисмо још одлучили дефинитивно око имена. Јако сам срећна, ово је моја прва беба,“ каже срећна мама Драгана Симић.

Докторица на гинеколошко акушерском одјељену бијељинске Опште болнице „Свети Врачеви“ Миомира Бркић за БН телевизију је потврдила да су и маме и новорођене бебе добро.

„Обје бебе рођене су у кратком размаку. Прошле године прву бебу смо добили у току првог дана 2016, а ове године баш у новогодишњој новогодишњој ноћи. Обје мајке и бебе су добро, смјештене у собе, и бебе су поред мајки, већ су почеле да доје и све је у реду.“

У Бијељини је у току прошле године рођено 1012 беба, и то је нешто мало мање у односу на 2016.

Али, ако је судити по томе како је почела Нова година, надамо се да ће бити берићетна и у бијељинском породилишту.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар