Џумхур 2018. отвара против Истомина

Најбољи бх. тенисер први меч у синглу у новој години одиграће у уторак, 2. јануара.  Башић у Дохи чека Хајдер-Маурера! Први ривал бх. тенисеру у главном жријебу АТП турнира у Катару биће 30-годишњи Аустријанац.

Тенис 01.01.2018 | 18:15
Џумхур 2018. отвара против Истомина
Дамир Џумхур и Илија Бозољац неуспјешним наступом у дублу отворили су 2018. годину.

Босанскохерцеговачко-српски тандем на АТП турниру у Бризбејну поражен је од домаћег пара Метју Ебден - Џон Милмен убједљиво 1:6, 2:6, чиме је њихов наступ у Аустралији у дублу окончан.

Најбољи бх. тенисер први сингл меч у новој години одиграће у уторак, у 7 часова по нашем времену. Ривал ће му бити Денис Истомин, 63. играч на АТП листи.

Најбољи спортиста у БиХ за 2017. годину има перфектан скор против Истомина. До сада су се састали два пута и оба меча Џумхур је ријешио у своју корист, 2:1 и 2:0.

Уколико успије да елиминише ривала из Узбекистана, Џумхур ће у другом колу играти против 54. тенисера свијета, Џареда Доналдсона из Сједињених Држава.

Башић у Дохи чека Хајдер-Маурера! Први ривал бх. тенисеру у главном жријебу АТП турнира у Катару биће 30-годишњи Аустријанац.

Успјешно је Мирза Башић пребродио квалификације у главном граду Катара, Дохи, а сада га очекује наступ у главном жријебу, односно шеснаестини финала престижног такмичења.

Нову годину, као и Дамир Џумхур, 26-годишњи Сарајлија отвориће у уторак, 2. јануара у подне, дуелом против Аустријанца Андреаса Хајдер-Маурера (30).

Биће то лијепа прилика за другог најбоље пласираног бх. тенисера да побједом започне 2018. годину, с обзиром да је Хајдер-Маурер 451. тенисер свијета, док се Башић налази на 138. мјесту АТП листе.

Уколико елиминише Аустријанца, наредни ривал Башићу биће бољи из шпанског двобоја Фелисијано Лопез - Гиљермо Гарсија-Лопез.

Два посљедња издања АТП турнира у Дохи освојио је Новак Ђоковић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар