Нестварно - Доказ "луде" 2017. године у тенису!

Претходна сезона у мушком и женском тенису биће запамћена као година у којој су се десиле велике промене на АТП и WТА туру.

Тенис 03.01.2018 | 19:30
Нестварно - Доказ "луде" 2017. године у тенису!
Пре годину дана у врху мушког тениса налазили су се Енди Мари и Новак Ђоковић као првопласирани и другопласирани играч света.

Треће место заузимао је Канађанин Милош Раонић, четврти је био Стен Вавринка, односно пети Кеи Нишикори.

Како је свих пет тенисера у току сезоне одустало од такмичења због разних повреда, сада, годину дана касније АТП листа изгледа тотално промењено. 

Мари је тренутно 16. играч света, Новак Ђоковић 12, Милош Раонић се налази на 24. месту, Стен Вавринка је најмање назадовао пошто је десети, док је Кеи Нишикори 22. тенисер планете.

У врху се сада налазе Рафаел Надал, Роџер Федерер, Григор Димитров, Александар Зверев и Доминик Тим.

Када је реч о дамама, Анђелика Кербер била је прва на свету пре годину дана, а сада је 21. Серена Вилијамс је због трудноће пропустила скоро целу сезону и сада је 22. играчица света, а прошле је била друга.

За крај Агњешка Радвањска била је трећепласирана на почетку 2017, док је сада 28. осма на свету. Такође, Марија Шарапова била је суспендована почетком године, а сада је 60. на планети.

Најбољих пет у женсоком тенису данас чине Симона Халеп, Гарбиње Мугуруса, Каролин Вознијацки, Каролина Плишкова и Венус Вилијамс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар