"Нови Балак" је дочекао позив Бајерна!

Ливерпул, Барселона, Манчестер јунајтед. . . Сви они стајали су у реду за потпис Леона Горецке, али када Бајерн позове - ту се све завршава.  Баварски Деда мраз ударио јако и узео Горецку за џабе! Билд јавља да је Бајерн направио сјајан посао.

Фудбал 01.01.2018 | 12:45
"Нови Балак" је дочекао позив Бајерна!
Деловало је да је Ливерпул најближи његовом потпису, потом се у причу укључила Барселона која је хтела богато да плати нову звезду немачког фудбала, а "прсте" је умешао и Жозе Мурињо који је желео додатно да појача средину терена...

Ипак, када је Бајерн позвао - све је било завршено.

Како преноси "Билд", Леон Горецка (22) прихватио је понуду Бајерна из Минхена и од јуна ће бити њихов фудбалер пошто му тренутни уговор са Шалкеом истиче по завршетку сезоне, па ће на "Алијанц арену" доћи без "цента обештећења".

С обзиром на то да се ради о новој звезди "панцера" кога још од његовог дебија за Бохум пореде са Михаелом Балаком - може се рећи да је Бајерн прошао фантастично.

Стање на "пијаци" говори да би овај момак, да има "јачи" и "дужи" уговор са тимом из Гелзенкирхена вредео и више од 50 милиона евра, али такође и да је себи, с обзиром на велико интересовање, успео да обезбеди "дебелу" годишњу плату.

Горецка игра на више позиција у везном реду (висок је чак 1,90м) и за Шалке је одиграо 101 меч и постигао 14 голова. Посебно добар је код Јоакима Лева у националном тиму Немачке за који је у 12 наступа постигао 6 погодака, а сасвим сигурно ће бити у 23 фудбалера који иду на СП у Русију.

Остаје још само да се види ко ће бити тренер Бајерна у 2018. години...



Минхенски Бајерн одлучио је да подари навијачима леп поклон само неколико сати пре доласка Деда мраза. Истовремено, нема сумње да ће најновији потез баварског гиганта изазвати још већу мржњу код навијача осталих клубова у Немачкој. Наиме, добро обавештени уредник фудбалске рубрике листа Билд, Кристијан Фалк објавио је на Твитеру да ће у Бајерн на лето стићи везиста Леон Горецка и то као слободан играч пошто ће му по завршетку сезоне истећи уговор са Шалкеом.

Овај 22-годишњи везиста је у досадашњем току сезоне за Шалке одиграо 12 утакмица и постигао четири гола. Поред Бајерна, за њега су озбиљно интересовање у претходном периоду показали и Јувентус, Барселона и Реал Мадрид. И Шалке му је нудио неколико пута побољшане верзије уговора, али Горецка није пристајао на то.

Сви поменути клубови су чак били спремни да плате одређено обештећење како би Горецка већ на зиму дошао код њих. Ипак, чини се да је Бајерн однео победу у препознатљивом стилу и додатно ојачао и онако квалитетан везни ред на радост навијача.

Наравно, ово није први пут да Бајерн доводи играчи директно из редова љутог ривала. Уосталом, то су на својој кожи осетили навијачи Борусије Дортмунд са Мариом Гецеом, Робертом Левандовским и Матсом Хумелсом.

Било како било, немачки Билд малтене да и не греши када су овакве ситуације у питању тако да ће Бајерн добити озбиљно појачање. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар