Суспензија прошла - појачања дошла!

Атлетико представио Косту: Уморан сам од тренинга! Шпански фудбалер Дијего Коста рекао је да је уморан од тренинга и да спреман да заигра за Атлетико Мадрид.  Дијего Коста и Витоло су раније потписали уговоре о преласку у Атлетико Мадрид, али нису могли наступити јер је ФИФА забранила трансфере до 1. јануара 2018. године.

Фудбал 31.12.2017 | 18:15
Суспензија прошла - појачања дошла!
Управа Атлетико Мадрида представила је два појачања, Дијега Косту и Виктора Мачина Переза (Витоло).

Повратник у редове популарних "јорганџија" Дијего Коста и Витоло су раније потписали уговоре о преласку у Атлетико Мадрид, али нису могли наступити јер је ФИФА забранила трансфере до 1. јануара 2018. године.

Дан уочи истека ФИФА забране, управа Атлетико Мадрида на Тwиттеру је објавила поруку добродошлице двојици шпанских репрезентативаца.

"Од срца сам захвалан управи клуба која је уложила велике напоре да ме врати у своје редове", поручио је Дијего Коста који ће носити дрес с бројем 18.

Коста, који није играо од како је напустио Челси, је и званично представљен као нови играч Атлетико Мадрида.

Челси и Атлетико су још у септембру постигли договор око трансфера Косте, али је шпански нападач морао да сачека јануар како би заиграо због забране трансфера коју је Фифа изрекла мадридском клубу.

"Дуго сам чекао ово. Уморан сам од тренинга, желим да играм", рекао је Коста. 

Дијего Коста је већ у два наврата носио дрес Атлетика, од 2007. до 2009. и од 2010. до 2014. године.

Он је са "јорганџијама" освојио Примеру 2014, Куп краља годину дана раније, Уефа Суперкуп 2010. и 2012. године, док је 2014. изгубио финале Лиге шампиона од Реал Мадрида.

Коста ће имати прилику да заигра већ у среду када Атлетико гостује Љеиди у Купу краља. Заједно са Костом данас је представљен и Витоло, који је такодје са Атлетиком уговор потписао летос.

Атлетико је тренутно други на табели шпанске Примере са девет бодова мање од првопласиране Барселоне.

И Витоло је поручио да је сретан због доласка у једна од најбољих европских фудбалских клубова. Он ће у наставку сезоне носити црвено-бијели дрес с бројем 23.

Извор: Б92/мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар