Кузминскас и Црвена звезда се мимоишли!

Милано је добио велико појачање за срећну нову 2018. годину!

Кошарка 03.01.2018 | 10:30
Кузминскас и Црвена звезда се мимоишли!
Италијански евролигаш Армани Милано добио је велико појачање за наставак сезоне у Новој години!

Литвански ас Миндаугас Кузминскас (28, 206), судећи према изворима италијанске "Газете дело спорт", договорио се са Миланом око сарадње која ће трајати до јуна 2019. године уз опцију да изађе из уговора уколико наредног лета (поново) позове неки НБА тим.

Кузминскас је после три одличне сезоне у Уникахи, и пре тога три у Жалгирису, отишао у Њујорк Никсе на лето 2016. године, али је после прве утакмице у овој сезони добио отказ утолико што се тим из "Медисон сквер гардена" одлучио за ветерана Џоакима Ноу.

Кузминскас је од октобра до краја године преговарао са неколико евролигашких клубова, а на крају се између Милана и Ефеса одлучио за долазак у Италију.

Он је прошле сезоне на 68 наступа за Никсе бележио просечно 6,3 поена, 1,9 скокова и једну асистенцију, што је знатно слабије од просека с којим је из Малаге отишао у НБА: 12 поена, 3,4 скока, једна асистенција у Евролиги за Малагу у сезони 2015/16.

Милано је прошлог петка у "Медиоланум форуму" изгубио од Црвене звезде 88:91 и уписао шести пораз у последњих седам мечева у Евролиги услед чега тим који је летос преузео Симоне Пјаниђани остао на дну табеле са скором 4-11 колико имају и Валенсија и Ефес.

Долазак Литванца у Милано значио је и отказ за Корија Џеферсона који је у првом делу сезоне имао слаб просек од 2,9 поена и 2,3 скока.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар