Чанак: Нема помака, да видимо како даље...

Тренер црно-белих после пораза у Железнику признао да је време за "узбуну".

Кошарка 31.12.2017 | 13:30
Чанак: Нема помака, да видимо како даље...
Партизан је другу суботу заредом у АБА лиги поражен од директног конкурента за пласман у плеј-оф.

За разлику од утакмице против Морнара, у којој су имали 21 поен предности у првом полувремену, на гостовању у Железнику били су на "плус шест", а онда им се поновио драстичан пад - на пољу борбености, концентрације, организације...

ФМП је заслужено славио резултатом 83:71 и осам кола пре краја има победу више и бољи међусобни скор од Партизана. Исто важи за Морнар.

"Пресудило је опет то што ми када уђемо из активног резултатау резултат који је неповољан по нас, покушавамо да се вадимо брзим и стихијским нападима, а не одбраном. Испадамо из свих принципа, одбрамбених и нападачких, а то резултира катастрофалним другим полувременом. Неке ствари се понављају, што је забрињавајуће. Нема никаквог помака и једноставно треба сви да седнемо да видимо шта и како даље",отворено је поручио Ненад Чанак на конференцији за новинаре.

Тренеру Партизана постављено је питање да ли је екипи потребан психолог...

"Ситуација јесте тешка. Имамо опцију да се скупимо и покушамо да извучемо најбоље што можемо и имамо опцију да свако вуче на своју страну. Видећемо шта ћемо изабрати".

Да ли постојећи тим има квалитет за боље резултате од ових које постиже?

"У спорту је резултат увек оно што је реално. Резултат је такав какав је и одраз је квалитета, како играчког кадра, тако и струке. Ту нема ни случајности, ни преваре. Да ли ћемо успети да подигнемо квалитет тренингом и неким корекцијама - и то ћемо видети ускоро", одговорио је Чанак.

Пошто су елиминисани из Еврокупа, црно-бели су наредни меч у оквиру АБА лиге, против Задра, заказали за четвртак 4. јануара од 17 часова, како би избегли играње током божићних празника.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар