Званично – Ђоковић пропушта и Доху!

Српски тенисер Новак Ђоковић принуђен је да одустане од турнира у Дохи, који званично почиње првог јануара, с обзиром на то да и даље осећа болове у лакту.  "Када будем био 100 одсто спреман, враћам се турнирима", рекао српски тенисер пошто је саопштио да ће отказати учешће у Дохи.

Тенис 31.12.2017 | 12:30
Званично – Ђоковић пропушта и Доху!
Ђоковић је у петак објавио да се повлачи са Мубадала егзибиционог турнира у Абу Дабију и било је очекивано да га неће бити на првом званичном такмичењу у сезони.

"Ситуација са лактом, нажалост, није се променила у односу на јуче. И даље осећам бол. Зато сам принуђен да одустанем од такмичења на АТП турниру у Дохи, који је прошле године проглашен за најбољи турнир из серије 250", рекао је Ђоковић. 

Он је прошле године освојио трофеј тријумфом над Ендијем Маријем, па ће изгубити 250 бодова. 

"Жао ми је што нећу бити у прилици да играм пред својим навијачима у Катару, одакле имам лепе успомене. Памтим многе мечеве, попут финала прошле године против Ендија Марија. Атмосфера на стадиону је одлична, а организација је на највишем нивоу. Све ће ми то недостајати. Међутим, после детаљних консултација са лекарима, одлучили смо да је најбоље да наставим са терапијама и третманима лакта. Тек када будем 100 одсто спреман да играм у пуном интензитету, моћи ћу да кренем са турнирима. Надам се да ће то ускоро да се догоди. Желео бих и да се захвалим свима на стрпљењу и разумевању", додао је Новак. 

"Ситуација са лактом, нажалост, није се промијенила у односу на јуче. И даље осјећам бол. Зато сам принуђен да одустанем од такмичења на АТП турниру у Дохи, који је прошле године проглашен за најбољи турнир из серије 250", рекао је Ђоковић.

Помпезно је Новак Ђоковић најавио повратак на терен у петак. Многи су и пожурили у Абу Даби да би видјели на дјелу најбољег српског тенисера, а некада свјетског броја један.

Међутим, неколико сати прије него што је Новак требало да наступи на егзебицији услиједила је вијест да се повлачи, јер је осјетио бол у лакту.

Нажалост, још није спреман!

За навијаче српског играча стижу нове разочаравајуће вијести. Новак Ђоковић принуђен је да одустане и од турнира у Дохи, који званично почиње првог јануара.

Следећи турнир на којем би требало да наступи јесте Аустралијан опен који је на програму од 15. до 28. јануара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар