Ови политичари коче будућност БиХ

Балкан је одувијек био простор гдје су се преламали интереси великих сила. Америка, Русија и Њемачка имају велике амбиције, па на великој табли добро дође један мали регионали рат - истакнуто је вечерас у емисији "Изазови" БН телевизије, али и наглашено да и политичари и народ морају бити веома опрезни.

Република Српска 29.12.2017 | 22:57
Ови политичари коче будућност БиХ
За Америку – западни Балкан је значајна територија, посебно због утицаја Русије, истакао је политички аналитичар Душан Јањић. Нагласио је да није необично што је идеја о Дејтону 2 америчког конгресмена Мајкла Тарнера дошла у жижу интересованаја.

“За Америку, без обзира на то ко је на њеном челу, БиХ је незавршен посао и ту се ништа није промјенило", каже Јањић и додаје да ни Дејтона не би било без Русије.

Сматра да не треба плашити народ и наводи да су политичари проблем БиХ.

“БиХ је земља која не може да крене наприејд док су на власти Милорад Додик, Драган Човић и Бакир Изетбеговић. Док су они кључни играчи грађани треба да знају да ће корупција да цвјета, незапосленост ће расти и наставиће се тренд исељавања, безнађа И безперспективности”, казао је спољнополитички аналитичар Милован Јовановић.

Према његовим ријечима, њих тројица, Додик, Човић и Изетбеговић функционишу савршено:

“Изазивају кризе и иду једни другом на руку када се примакну избори.”

Јовановић сматра да су за земље западног Балкана сви возови прошли и да ЕУ изласком Велике Британије из чланства није иста.

“Слушајући бестидне лажи европских политичара да ће Србија, БиХ, Црна Гора, Македонија, Косово и Албанија постати чланице ЕУ 2020-2025. постаје више него смијешно и вријеђају интелигенцију. Јер која ЕУ када ЕУ више не постоји, тј. она чека да се трансформише.”

Унутрашњи дијалог је оно што је потребно и у Србији и у Републици Српској.

“Српском народу трена унутрашњи консензус, политичка класа која ће схватити да не може ићи путем авантуризма и елита која це сватити да морамо да правимо институције“, закључио је предсједник Покрета “Народна мрежа” Владан Глишић.

У свијету ништа није црно ни бијело, односи великих свјетских сила су веома комплиовани и лако могу да се промјене, истакнуто је у емисији “Изазови” БН телевизије. Наглашено је да је на овим просторима потребан друштвени консензус о томе како да опстанемо и постојимо као тим.



(БН телевизија)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

а

29.12.2017 22:12

ВИ КАД КРЕНЕТЕ ИЗ БОСНЕ ; ПОГАСИТЕ СВЈЕТЛО ДА СЕ НЕ ТРОСИ ЕЛ: ЕНЕРГИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

из Федерације

30.12.2017 05:15

Мислим да нам такви као ти одмагају и укопавају јер константно бас вии нади гастарбајтети гласате за навионслне воде....

Name

Па

30.12.2017 06:44

Овде се нема шта угасити, све је угашено још у прошлом веку, тамо негде 1992 год. Светлости нема ни на крају тунела.

Name

Репо Послови

30.12.2017 07:57

Нестало је струје одавно, види се да ниси упуцен

Name

добро јутро

30.12.2017 08:02

Уколико се Баја кандидује на мјесто члана предсједништва, мислим да неће проћи, Ридјобради ће водити мртву трку са неком опозиционом странком а Соко ћириличар је члан предсједништва БиХ по дефаулту. Значи, Човић остаје, Изетбеговић мало вјероватно а Додик неће бити члан предсједништва.

Name

Павао М. Поло

30.12.2017 08:32

Ми цемо осигурати 100 000 гласаца! *ебес струју и свјетло.

Name

075

30.12.2017 08:32

@ добро јутро Бакир Изетбеговић је у два мандата био у Предсједништву Босне и Херцеговине тако да се више не може кандидирати!

Name

Свака цаст

30.12.2017 08:33

Бравооо за Јивановица!!! Одавно нисам слусао цивјека који је све тацно рекао 100%, сваки нормалан цовјек требао би то да види, само секта и њено цласнство сљепо вјерују свом "лидеру" којем клицу као "спаситељу РС"!! А нас у РС је сваким даном све мање и мање!!! Али једног дана це се стидјети кога су подрзавали!!! Али се само бојим да Република Српска једног да на "нестане" и то само због забрињавајуци миграција које се све изреземије посљедње 3,4 год. Народе опамети се немојте да вас преваре на исти фазон сваки избора!!!

Name

Мислим-ман

29.12.2017 22:42

Стварно. Слажем се са коментаром. Фино је доћи у Босну и Херцеговину из иностранства. Нажалост скоро је па немогуће живјети у њој. Ово су чињенице. Зато не треба пуно ни улагати. Неку мању викендици приземну, то свако мое зарадити за 10 година вани. Онда и не гласати а кад остарас дјеца ти (пошто су странци родјени и одрасли вани) продају то будзасто и ето перспективе за младе који се рађају и зиве у Бих. Али немогу да схватим како сви изреда мрзе оне преко брда. Таман кода се та мржња сипа у тањир за ручак и да се живи од ње. Не контам заиста. Зато и радим вани, није ми мило што се ништа не помиче напријед. Али шта ћу дођем доле, затвором се у своју ограду да ме нико и не види, не чујем се скоро па и не дисем кад додјем да небих неком засметало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

балкан

29.12.2017 23:12

Увијек мета за подкусуривање проклета босна увјек била под протекторатом неке силе никад није била самостална земља замо за вријеме тите била нека врста републике у то доба лијепо се зивјело у њој висе никада неце а суверена дрзава и самостална босна немозе бити докле год нација буде преца од дрзаве босна немозе напред

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре балкан

30.12.2017 08:08

Признаћеш да ни Србија не иде напред, нама свима на Балкану треба аутократа, најбоље да нас анектира нека моћна и богата европска држава. Са ове тачке гледишта Словенија је имала право што је тражила одцјепљење од југославије, они су увијек били другачији, подузетни и вриједни, за вријеме еx. yу одударали су у свему, увијек су имали најбоље плате, Хрватска је покушавала то слиједити али данас је Хрватска за Словенију обична нула. Све остало у 5 дека.

Name

Младен

29.12.2017 23:54

Босну и Херцеговину уништавају они који се највише куну у њу,а то су муслимани, пардон,од 1993.године Бошњаци.Не мислим на њих као комплетан народ,него на вође њихове. Увијек глуме жртву и криве Србе и Хрвате, па траже страну интервенцију. Умирите се и саживите се са Србима и Хрватима,боље него да се ови проблеми морају рјешавати на свјетском нивоу,као што је то нпр. у Сирији, а то би нас све коштало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

30.12.2017 08:42

За МЛАДЕН.... У БиХ су Хрвати усли преко САВЕ, а Срби преко ДРИНЕ. Знам да то ТИ знас али теско је зивјети са истином.

Name

Ејфс

30.12.2017 09:09

Глуп си.Ето ја ти зелим у 2018 да ти се сваки па и најмањи проблем ресава на светском нивоу као нпр у Сирији

Name

За глупог Младена

30.12.2017 09:34

52 % Бошњака одлучује и одлучиваће о свему у БиХ. Неће мањине

Name

Три

30.12.2017 00:21

Ниси њих тројица једине будале има њих јос доста.Ко је на целу Америке,Мадјарске,Пољске,Турске,Цада,Малија,Ирана ,Рватске,Црне Горе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора_ЦН

30.12.2017 01:32

Политиком једне владе се управља ресурсима дрзаве. У БиХ не постоји управљање дрзавом него оно произилази из три разлиците политике. Зато БиХ нема напредка, било то по нецијој зељи или ако није то, онда због неспособности БиХ-лидера. БиХ губи лагано највазнији ресурс, а то су њени градјани. Ту тенденцију кориговати трази пуно времена. Хоце ли ту игру са временом БиХ конацно изгубити, питање је сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

30.12.2017 05:35

Босна је од увијек била депонија и остаце таква.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.12.2017 09:38

Нажалост

Name

Камен

30.12.2017 07:19

Ја живим у земљи која је у ЕУ.За 15 год земља је постала свемир .Точак историје се креће напред само код нас уназад.Све те глупости о ЕУ су приче глухоњемог и поглед на ЕУ сљепца званог БИХ.У своме безнадлу невиде даље од шупље приче политичара и као рибе у акварију у врте се увијек у истом простору гдје им само неко одозго посоли мало хране тек толико да нецркну до сљедећи избора.Била ми је сестра у гостима прије 15 дана.Изгледала је ко Алиса у земљи чуда.Кад мало виде шта је то и како изгледају те земље ЕУ како су развијене људи мирни спокојни нико не прича о политици .Били су избори прошле године без буке карме понеки билборд.Једва разбереш ко је изабран.Паркови цесте продавнице молови метроу факултети ко из филмова култура нови аутобуси тролејбуси трамваји обданишта нове модерне болнице. Не ко нае из филмова страве и ужаса.итдитдитдитд.И кад се враћала у нашу лијепу РС плакала је.Кад је прошла границу из Србије каже прво што је било билборд огромна глава М.Додика.кад је стигла 7 дана није изашла из куће.Сад радим да им средим неке папире да и они додју вамо из те оазе БИХ Рс у гадну одвратнураспаднуте Е У.Ето то је судбина БиХ РС.Што би се рекло ОДЛАЗИ НАМ РАЈА.Поздрав свима у БИХ РС.Нек се спашава ко може а коме обичном човјеку коме је добро ту све најбоље и да су живи и здрави ја ипак изабирам овакву ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баћо

30.12.2017 09:42

И ја имам сестру вани која ми није долазила од 1999.године. И она би кад би сад дошла овамо била као Алиса у земљи чудеса.

Name

за камен

30.12.2017 13:03

Ако је историја наука која проуцава прослост, како је онда могуце да се, "тоцак историје креце напред"?

Name

макy

30.12.2017 07:23

Одбите од Републике Српске..

ОДГОВОРИТЕ
Name

лилy

30.12.2017 07:26

Антисрпски аналитицари..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натаса_БЛ

30.12.2017 08:31

Погледај дом свој андјеле..

Name

Петар

30.12.2017 09:53

Јака РЕПУБЛИКА СРПСКА заувијек. Живот без РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ за Србе у Босни и Херцеговинини не постоји. Прошли би као Хрвати, тј били би маргинизовани са свакодневним покушајима да будемо претворени у мањину. Свима нам је познато како су прије почетка рата у Босну и Херцеговину плански досељаване Санџаклије, сада досељавају Арапе, све са циљем остваривања надполовичне већине становника који практицирају Ислам и стварање државе по мјери Ислама .(Све прописано Исламском декларацијом). Треба да живимо једни поред других поштујући једни друге а лажно братство и јединство никад више. Срби су зарад братства и јединства сатанизовани и проглашени агресорима ( У својој земли СФРЈ коју су сви по Уставу требали бранити).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

30.12.2017 09:57

Јахачи апокалипсе 1992 су биле ове странке: СДА, СДС И ХДЗ. Додик је био опозиција и у рату и немојте њега да стављате у исту раван са Изетбеговићем и Човићем. Вријеђате интелигенцију српског народа оваквим текстовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кад би млијеком текла Сава сир би био забадава

30.12.2017 09:58

У јесен 1991. и зиму 1992. кад су лорд Петер Царингтон и Јосе Цутилиеро износили свој мировни план који је убрзо пропао да је неко онда изнио карторафију какву су изнијели лорд Даwид Оwен и Торwалд Столтенберг (РС, РБиХ и ХРХБ) од 08/1993 а остало све осим тога анекси актуелног Даyтонског споразума од 11/1995 (укључујући и снаге за провођење трајног мира) БиХ би била издвојена из СФРЈ са унутрашњим преуређењем без рата са мање територијалних и политичких неправди??? Рат и ово што се догађало све вријеме иза рата очигледно је био интерес свјетских моћника тако да можемо нагађати шта би било да им наша несрећа није била у интересу послије престанка хладног рата 1989.године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоле

30.12.2017 10:50

А гдје то БиХ иде па је неко кочи? Можда БиХ срља низ стрмину ка понору а подузетни политичари потурају своја леђа у покушају да спрече неминовну катастрофу?!?!?! Можда они гурају у правом смјеру а држава по инерцији иде у кривом па тамо неки ћутуци погрешно тумаче спасиоце као кочничаре?!?!?! Све је овде тачка гледишта, стога памет у главу те водите децу на границу и лепо их испратите из речи:"Не окрећи се сине"!

ОДГОВОРИТЕ