Медвјед ударио на кућу старице

Досад незабиљежен случај догодио се у селу Вардишту гдје је медвјед у глуво доба ноћи наваљивао на врата собе осамдесеттрогодишње старице Даринке Нешковић.

Република Српска 29.12.2017 | 21:35
Медвјед ударио на кућу старице
Гладни медвједи, јер јесенас није било никаквих врста плодова, у вишеградском крају у потрази за храном ударају на торове, штале и пчелињаке.

Досад незабиљежен случај догодио се у селу Вардишту гдје је медвјед у глуво доба ноћи наваљивао на врата собе осамдесеттрогодишње старице Даринке Нешковић, која живи сама у породичној кући. Још се не смирјуе због тога што је диживјела.

-Устала сам око три сата да попијем лијекове кад је на спрату нешто пукло, као да је гром Светог Илије. Учинило ми се да се кућа затресла . Сјела сам престрављена на кревет и нисам смјела нити да палим свјетло ни да ходам по кући. Нисам знала шта се догодило и тако сам будна дочекала јутро, испричала је БН телевизији старица.

Ујутро је полако дошла до спрата и на прагу и вратима видјела трагове шапа од медвједа.

- Чудно је да се пас Шарго није огласио лајањем ни те ноћи а ни сутрадан , ваљда је осјетио животињу и препао се, - додала је Нешковићева.



Кад је ујутро испичала комшији Гвоздену Нешковићу доживљај из ноћи он је отишао до врата своје собе на спрату и видио исте трагове на прагу и довратнику.

- Није било дилеме били су то отисци шапа медвједа који је прије тога на путу прошао кроз црвено блато . Моја жена и ја спавамо у подруму али нисмо чули да је лупао на врата ваљда смо тврда сна, - каже Гвозден.



И Милија Нешковић тврди да се медвједи врзамају око штала и кућа ноћу.

-На путу сам видо трагове и измет од медвједа. Сигурно долазе са планине Таре јер су се тамо намножили, - вели Милија.

Домаћин Драго Јевтић прича да је његов син чувао кукуруз од дивљих свиња кад је у кукурузиште стигли мечка са два мечића.

-Ловац сам и у стијенама сам видио два медвједа али нисам пуцао иако је Ловачко удружење из Вишеграда осудило једног за одстрел. Ловци се не усуђују да пуцају у ову заштићену животињу и кад је осуђена јер морајуу да плате 3.500 КМ за трофејну вриједност а нико нема пара за бацање, - истиче Јевтић.

Ове јесени медвједи су у вишеградском крају заклали десетак оваца, упали су на четири пчелињака и у селу Језерницама покушали да убију вола.



БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Додик

30.12.2017 00:28

Ја сам стара кево,Додик,нисте платили...па сам досао по ТВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

31.12.2017 17:34

И ја мислим да је додик

Name

лука

31.12.2017 22:02

а да ти није бабо алија

Name

Ре лука

01.01.2018 00:25

Није него додо медјед, донио гајбу пива ха ха ха

Name

висеградски зет

01.01.2018 04:37

Не мозе висеградјанима медвјед ниста јацису они од медвједа све они то савладају медо је мого бити бјен и њега би они средили када среде барабе како неце меду.

ОДГОВОРИТЕ