Анализа: Да ли је вријеме да се забринемо...?!

Повреда десног лакта очигледно није залечена па је питање шта је пред Новаком Ђоковићем - операција или још рехабилитације?

Тенис 29.12.2017 | 22:45
Анализа: Да ли је вријеме да се забринемо...?!
Свет белог спорта данас је протресла вест да је Новак Ђоковић одустао од егзибиционог турнира у Абу Дабију због обновљене повреде проблематичног десног лакта који му је "отео рекет из руке" скоро пола године.

Повреда која га је склонила са тура још од осмине финала Вимблдона, то јест у првој половини јула је обновљена или па незалечена. Ситуација није сасвим јасна пошто је Новак тренутно у Дубаију одакле је требало још колико сутрадан крене пут Катара. А у Дохи га је од 1. до 6. јануара чекао турнир који је освојио прошле године. Након тога требало је да се одмори па да сачека да крене Аустралиојан опен где би јурио седму титулу. Шта ће с тиме бити, остаје да се види. Али није проблем овде да ли ће или неће играти него - да ли је уопште излечен или само залечен.

Он је и сам у недавном интервјуу изјавио да није на време стао и средио проблем већ је играо толико да је довео себе у ситуацију да не може да подигне руку овог лета. А том руком сече и жање од како је први пут узео рекет са пет година. Самим тим, проблем је већи јер је тај лакат непрестано под стресом када игра тенис. Полугодишњи одмор и рехабилитација очигледно нису завршени, па остаје да се види када ће и да ли ће икада.

У сличној ситуацији крајем 2016. био је и Роџер Федерер, али се он ипак одлучио за прву операцију у животу. Ризик се исплатио и Швајцарац сада игра као никада. Новак је одлучио да не оде по први пут у животу под нож када је требало, те лако може да се догоди да ће ипак морати. Његов медицински тим даје све од себе да се избегне операција, али прогрес очигледно није довољан. Ако му за пола године није залечен лакат ко то може са сигурношћу да тврди да ће га сада средити? Којим то магијама би морали да се служе ти стручњаци не би ли урадили можда и немогуће...  

На сву срећу, до Аустралијан опена има довољно времена да се опорави (12-28. јануар), ако је пак проблем мањи, али и ако успе да се залечи питање је колико је то дугорочно решење. Овакве, незгодне повреде зглобова су изузетно компликоване и често скраћују каријеру спортистима. Надамо се не и овом.

Извор: моззартспорт

фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар