Циљ у 2018. - Топ 30!

Александра Крунић у Нову годину улази са круном прве тенисерке Србије, али и са великим амбицијама.

Тенис 01.01.2018 | 21:15
Циљ у 2018. - Топ 30!
Први женски рекет Србије, Александра Крунић дуго се "борила са ветрењачама", пре свега против самокритике која ју је константно кочила и вукла назад, не остављајући простора за велики искорак за који има све предиспозиције, од талента, умећа, знања, до храбрости. Окидач који ће довести до континуитета био је једина карика у ланцу која је недостајала за велика дела и до најбољег ранга који тренутно бележи (53. место на свету у синглу) -  WТА првенац у синглу који је освојила на острву Брач јуна 2017. Са тим еланом, али и позитиним ставом Крунићева жели да уђе у нову сезону која само што није почела.

„Припреме за сезону 2018. разликују се по томе што смо у односу на претходне године биле само ја и мој тениски тренер. Одређивале смо саме кондицинони тренинг, по шеми од претходне године, али све је испало добро и спремна сам физички. Задовољна сам припремама које сам комбиновала и са играњем француске лиге, имала сам четири меча, чисто да се мало опробам током припрема у мечевима, што ми је пријало“ казала је симпатична Московљанка за сајт Тениског савеза Србије.

Нова 2018. могла би да представља корак напред Александре Крунићна светској сцени.

„Жеље су увек исте, али волела би и мислим да је реално да уђем у топ 30 ове године, јер сам већ надомак 50. Немам шта да браним до шљаке и мислим да је то лепа прилика за мене да одиграм што боље, наравно ако станем здрава и ако будем паметна са турнирима. Топ 30 ми је циљ, волела би да уђем у топ 50 после Аустралије, да пређем ту баријеру. То су неки циљеви и амбиције, видећемо, мислим да је реално, али наравно треба да се поклопи доста ствари да би се то десило“.

Александра Крунић сезону почиње у Бризбејну где је ушла у главни жреб, тако да не мора да пролази кроз квалификације. После Бризбејна следи турнир у Сиднеју, па први гренд слем, Аустралијан опен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар