ЕЛ - Најава: Да се стави тачка!

На прилично успешну 2017. годину.

Кошарка 29.12.2017 | 18:00
ЕЛ - Најава: Да се стави тачка!
Црвена звезда календарску 2017. годину завршава утакмицом у Милану против Олимпије у Евролиги. Биће то укупно 82. меч Звезде у ових 12 месеци, а меч је заказан за 20.45х у Медиоланум форуму.

Звезда је после три везане победе у Евролиги забележила два пораза од Фенербахчеа и Панатинаикоса, тако да је ова утакмица можда права прилика да се црвено-бели врате на пут победа и ставе тачку на успешну сезону у којој је Звезда освојила АБА лигу, Суперлигу Србије и Куп Радивоја Кораћа.

Олимпија је доста утакмица ове сезоне изгубила у последњим минутима утакмица, а последња против Уникахе у Малаги је била баш таква. Тим из Милана је направио такав тим да може да се носи са свима, али су одлуке Џерелса, Тиодора и Гаудлока биле погрешне у многим моментима.

Како нам кажу колеге из Милана, Олимпија и даље покушава да пронађе праву хемију, али и форму код појединих играча. Посебно Џерелса и Бертанса.

Олимпији баш треба победа против Звезде, а Милано рачуна и да ће Гаудлок временом подићи ниво игре.

Веома важан аспекат утакмице може да буде фактор умора. Звезда је имала мало времена да се одмори и то истиче и сам Милко Бјелица.

"Добро је што смо пред ову утакмицу имали неколико дана за опоравак. Ухватили смо мало ваздуха и спремни идемо за Милано. Без обзира што табела каже да Армани има доста пораза, гледајући их у неколико наврата ове сезоне имао сам прилику да видим да је велики број пораза био у самој завршници утакмица. Имају одличан састав, одличног тренера и наша обавеза је да максимално озбиљно уђемо у меч и покушамо да остваримо победу. Имају изузетно добру бековску линију, поготово нападачки јер су у питању сјајни стрелци. Рекао бих да су они највећа опасност, али нема простора за потцењивање било ког појединца из екипе Арманија” рекао је Бјелица.

Проблем за Звезду може да буде уколико проради контранапад Олимпије, али ово генерално може добра шанса да црвено-бели дођу до победе у гостима јер ако се буду држали у егалу током целог тока утакмице врло лако може да се деси да италијански састав падне психички и то може да се искористи.

На овом мечу неће играти Огњен Добрић , а његов повратак на паркет очекује се против Жалгириса 5. јануара.

Звездина предност може да буде офанзивни скок.

"Играмо против снажне екипе, високе. Звезда је најбољи тим Евролиге у офанзивним скоковима, зато што су огромни", рекао је Симоне Пјаниђани и тако показао чега се највише плаши.

Гледајући статистику ова два тима су изједначена. Олимпија има мало боље проценте шута, док је Звзеда боља у офанзивним скоковима и украденим лоптама. Ако Алимпијевићзатегне одбрану, црвено-бели ће имати шансу да дођу до победе у гостима у Евролиги.

А свака таква злата вреди.

Најбољи стрелац код Олимпије је Гаудлок с 14 датих поена у просеку, док је на истом проценту Тејлор Рочести. Могао би Звездин Американац да проради, против Панатинаикоса је био заустављен, али би овај дуел могао да буде прави полигон за његове способности. Наравно, рачунаће Звезда и на Џејмса Фелдина који игра у одличној форми.

Звезда има шансу!

Судије на овој утакмици биће Карлос Перуђа (Шпанија), Пјотр Пастусјак (Пољска), Јанис Фуфис(Грчка).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар