Улична расвјета за 150 домова

У Мјесној заједници Веселиновац код Лопара данас је пуштена у рад улична расвјета за око 150 домаћинстава. Пројекат, који представља наставак сарадње, су заједнички реализовали Министарство за људска права И избјеглице БиХ, општина Лопаре и "Електро-Бијељина".  

Република Српска 29.12.2017 | 14:42
Улична расвјета за 150 домова
Министарство за људска права И избјеглице у потпуности је финансирало пројекат електрификације у Веселиновцу за шта су из буџета издвојили 50.000КМ.

“Ово је синергија једног заједничког рада између Министарства за људска права И избјеглице, односно Савјета министара БиХ, Јавног предузећа "Електро-Бијељина" и општине Лопаре.

Можда смо ми примјер како треба радити и сва средства која иду из Савјета министара, у овом случају Министарства за људска права И избјеглице иду у два ентитета, односно у Републику Српску и Федерацију БиХ”, рекао је Предраг Јовић, замјеник министра за људска права И избјеглице БиХ.

“Електро-Бијељина" је у складу са споразумом који има са локалним заједницама урадила дио радова на електрификацији.

"Ово сигурно неће бити крај. Ми ћемо наставити да урадимо још многе друге пројекте који ће бити у интересу свих људи који живе овдје на простору општине Лопаре,” рекао је Недељко Ћорић, директор "Електро-Бијељине".

“Заједнички план је да се постављени стубови искористе да се нисконапонска мрежа спусти поред пута, у близину кућа, јер она сада иде косином И понекад се стварају проблеми.

Желимо да искористимо ово све како би направили што ефикасније напајање електичном енергијом,” истакао је Радо Савић, начелник општине Лопаре.

Предраг Јовић је напоменуо да ће се са оваквим пројектима наставити у читавој Републици Српској, како би се побољшала социјална и комунална инфраструктура, те позвао локалне управе и самоуправе да се јаве на јавни позив који ће ускоро расписати ово министарство.

(БН)  





Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фино

29.12.2017 15:40

Фино.Велики успјех.Струја у 21 вијеку.Балкан.Блато.

ОДГОВОРИТЕ