Усвојена рурална стратегија БиХ

Министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић добио је данас позитивно мишљење Владе РС на стратешки план руралног развоја БиХ, чиме су се стекли услови да се, с обзиром да су раније обезбјеђена мишљења других надлежних институција, овај оквирни развојни документ одмах упути на усвајање Савјету министара БиХ.

Република Српска 29.12.2017 | 14:17
Усвојена рурална стратегија БиХ
Стратешки план руралног развоја министар Шаровић ће одмах данас упутити на усвајање а о свему ће бити обавијештена делегација Европске комисије и надлежни органи у Бриселу.

Министар Шаровић очекује да ће овим БиХ бити омогућен приступ европским фондовима за помоћ пољопривреди и да ће тиме бити спријечен ризик да пољопривредници оба ентитета остану без значајне помоћи ЕУ.

Подсјећамо, Европска комисија је у више наврата упозорила да је ЕУ спремна пружити подршку пољопривредницима , али да ће ова значајна подршка постати доступна само уколико се стратешки документ руралног развоја, у чијој изради су равноправно учествовали чланови влада оба ентитета, усвоји до краја године.

(БН) 




Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ким Јонг

29.12.2017 13:24

Које лудило. А до јуче је Цвијановићка говорила да нам та стратегија не треба и блатила Шаровића...У задњем моменту жена све погази, као да смо овце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мароја

29.12.2017 13:32

Чуј,ви би приступ кад су паре у питању,ено Русија даје капом и шаком а прије шаком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

29.12.2017 15:23

Русија даје И кредите велики И мали.

Name

ре

29.12.2017 16:20

Од Русије се може добити кобасица на чело и два јаја на око.

Name

Мустафа

29.12.2017 13:33

Од Ове музику неце бити фесте. Условити Ове паре за стварање министарства на нивоу БиХ.Нема министарства пољопривреде на дрзавном нивоу нема приступа фондовима. Мање ентитета висе дрзаве,то од нас трази и ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зелени Билећа

29.12.2017 14:13

Нема Мустафа пара из ЕУ док зелени не буду у парламенту и влади. Зелени у Бриселу држе те паре и дају их државама које имају зелену у парламенту, ради се о стотинама милиона евра на годишњем нивоу,све се да провјерити. Србија сад има зелене у парламенту и прошле године је добила 400 милиона евра, прије тога је добијала пар милиона помоћи, што каже наш народ, као цигану на бубањ. Тако сад добија Република Српска и Федерација, као цигану на бубањ и тако ће бити и идуће године. Република Српска ће моћи те паре добијати, тек кад Лазаревић догодине буде увео зелене у парламент, све остало је магла. Да је могло, до сада би ваљада силни Звиздићи, Иванићи, некад Лагумџије и остали те парте из ЕУ добили, провјерите и размисите. Видите колико је добила Мађарска од како имају зелене у парламенту, аколико је добијала док паметни Орбан није зелене због националног интереса помогао и увео у парламент?

Name

Мустафа

29.12.2017 16:18

А зар се СДА не броје зелени? Немамо ми странку зелени јер сто би рекли Срби:"заболе народ за околисем и природом"! Бацај у ријеку па нек дјубре иде онима низводу.

Name

срб

29.12.2017 13:37

Тако је, морамо се развијати ако зелимо добро себи и дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фармаланд

29.12.2017 14:15

Сад це опет отворити фармаланд да се накупе пара...

ОДГОВОРИТЕ