Празнична смотра игара и пјесама

Чланови Ансамбла народних игара „Лијевче“ из Разбоја синоћ су у србачком Дому културе приредили новогодишњи концерт којег су увеличали и гости - културно-умјетничка друштва „Иво Лола Рибар“ из Крчедина, „Лазар Хребељановић“ из Београда и „Бели анђео“ из Српца.

Република Српска 29.12.2017 | 12:54
Празнична смотра игара и пјесама
Тиме су Разбојчани на најбољи начин, пред око 400 посјетилаца, сумирали своје овогодишње културно-умјетничко стваралаштво и јавно показали висок ниво умјетничке вриједности и богат избор кореографија.

Ова културна манифестација започела је на необичан начин, „валцером“, колом око окићене јелке, са Дједом Мразом и ватрометом на Градском тргу. У првом плану су били, свакако, најмладји учесници манифестације, који су ситним корацима и пјесмом, у народним ношњама показали да су темељ фолклорног стваралаштва и гаранција чувања наших народних игара и обичаја. Они су били и симбол слоге, другарства и љубави.



Лијепа атмосфера, потом се пренијела у Дом културе, гдје су се представиле све три старосне групе Ансамбла „Лијевче“ из Разбоја. Они су у потпуности успјели да разгале срца присутних и увеличају празничне дане јединственим програмом под пригодним називом „ „Новогодишње вече игре и пјесме“.

Члан Управног одбора и технички руководилац „Лијевча“ Јовица Ећимовић са поносом каже да је овај фолклорни ансамбл за кратко вријеме стекао завидну афирмацију, омасовио друштво и да је до сада учествовао на више концерата у земљи и иностранству, те успоставио пријатељске односе и сарадњу са већим бројем културно-умјетничких друштава у Републици Српској и широј регији..



„Поносни смо што су наш вечерашњи традиционални новогодишњи концерт увеличали и наши пријатељи из Србије, културно-умјетничка друштва „Лазар Хребељановић“ из Београда и „Иво Лола Рибар“ из Крчедина, а својим програмом одушевили су нас и најмлађи фолклораши из КУД-а „Бели андјео“ из Српца“, каже Ећимовић. Он се за подршку раду захвалио и донаторима, спонзорима и родитељима дјеце која се баве фолклором.

Иначе гости из Србије својих наступом и врхунским кореаографијама изазвали су праву ерупцију одушевљења гледалаца, којима ће ово новогодишње вече игара и пјесама остати у трајном сјећању.



Организатори су се потрудили да за најмладје посјетиоце и учеснике програма обезбиједе и новогодишње поклон пакетиће, које је на опште одушевљење уручио лично Дјед Мраз.

(БН/С.К.)

 





 

Коментари / 0

Оставите коментар