Безбједна зона за жене у Берлину

Организатори дочека Нове године у Берлину први пут ће успоставити "зону безбједности" за жене због бојазни од сексуалних напада, преносе њемачки медији.

Свијет 29.12.2017 | 12:35
Безбједна зона за жене у Берлину
Нове мјере безбједности планиране су за простор испред Бранденбуршке капије.

Велики број напада и пљачки чије су мете биле жене забиљежен је током дочека Нове године у Келну прије двије године. Стотине жена пријавиле су да су их напали мушкарци мигранти, подсјећа Би-Би-Си.

Очекује се да ће дочеку Нове године у Берлину у недјељу присуствовати стотине хиљада људи, уз јаке мјере обезбјеђења.

У простору испред Бранденбурше капије грађани неће моћи да носе велике торбе, попут руксака, нити да конзумирау алкохолна пића.

Жене које буду нападнуте или се осјете угроженим моћи ће да добију подршку у специјалној "зони безбједности" у којој ће бити присутни припадници Црвеног крста.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Паметни Њемци

29.12.2017 12:30

То су дакле ти паметни Њемци: Прво, дозволе свом окупатору (САД) да на њемачкој територији и даље има своје базе и да из њих врши агресију на разне “непријатељске” земље (Сирија, Афганистан, Либија, Мали...). Друго, у томе им се наравно и придруже. Треће, онда из тих земаља, у којима је “процвјетала” демократија захваљујући бомбама које су бацали (између осталих и) Њемци, крену избјеглице у правци западне Европе. Чисто да се “захвале” за “слободу”, и да траже свој дио колача који им се обаћавао прије “ослобођења”. Четврто, тако само у 2015. у Њемачку уђе око 1,5 милиона људи, углавном младих мушкараца из не-европске културе. Без икакве контроле пасоша или пртљага! Епилог: За Новогодишњу ноћ у центру Келна 2015. нови “сународници” почну да напаствују дјевојке. Годину дана касиније, пред Божић се један од њих се залети камионом у народ. (Остале инциденте нећемо да спомињемо) А ове године ће Њемци у центру свог главног града да славе “слободно” јер ће бити окружени полицајцима а неће смјети да пију алкохол. Дакле, слично као у Саудијској Арабији. Укратко: “Паметни” Њемци су направили низ кобних грешака и тако изгубили своју земљу и своју слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ро

29.12.2017 13:04

Је..ваш живот са еврима кад имате СЛОБОДНЕ И НЕСЛОБОДНЕ зоне.Трули запад полако пуца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запад је уништила

29.12.2017 18:33

Трула, успаљена ¶¶чка и домаћи мушкарци који или хоће дјецу у кревету, неки и псе користе за те сврхе, а што преостане врцка задњицом. То је све.

Name

Ето ти сад

30.12.2017 12:54

Хоце ли и у Европи постојати одредјене собе и простори за зене, као у неким деловима земаљске кугле? Ко уводи где,цију културу или ко се коме прилагодјава?

ОДГОВОРИТЕ