Анализа: Звездин прелазни рок...

Зашто Динга не може на Маракану, Ле Талек иде за 700. 000 евра, Терзић завршава два појачања. . .  Црвено-бели активни на зимској пијаци.

Фудбал 03.01.2018 | 22:30
Анализа: Звездин прелазни рок...
Изузетно је живо на највећем српском стадиону протеклих дана, а у жижи су промене у играчком кадру лидера Суперлиге Црвене звезде. Још увек нису тема одласци најзапаженијих фудбалера, попут Боаћија или Канге, али су растанци са појединим искусним играчима већ извесни и договорени.

Први који ће напустити Љутице Богдана је искусни Француз Дамијен ле Талек, пише Спортски журнал. Остало је још само да он лично дефинише детаље сарадње са турским Трабзоном, након што је Црвена звезда прихватила обештећење од 700.000 евра које је понудио турски прволигаш.

Продаја Ле Талека је одличан посао за црвено-беле и из разлога што му кроз шест месеци истиче уговор па би за џабе могао да промени средину, док ће Црвена звезда овако извући пристојно обештећење и максимум из ситуације у којој се нашла.

Остаје питање како ће Звезда заменити Ле Талека у дефанзиви, а извесно је да његов наследник неће бити фудбалер руског Урала Доминик Динга (19), иако је био једна од главних жеља руководства црвено-белих. Разлог - руски клуб је спустио рампу иако се ради о фудбалеру који не игра стандардно.
"Из Звезде су послали понуду мом клубу, али је она одбијена. Челници Урала изјаснили су се да немају намеру да ме продају. Звезда није хтела да дођем на позајмицу већ само да ме откупи. Не знам шта ће се десити у прелазном року када он почне, из клуба ми стално понављају да ћу добити шансу", рекао је Динга у разговору за Спортски журнал.

Добијени новац од Ле Талека руководство црвено-белих усмериће у јачање офанзивне линије, а главне жеље су Милан Јевтовић (Анталија) и Мохамед Бен (Олимпијакос). Према информацији Журнала, генерални директор Звездан Терзић налази се у иностранству где финализира доласке ове двојице и очекује се да почетком 2018. они буду потврђени. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар