Кафић у коме се не плаћа пиће

У Савамали, београдском центру урбане културе, отворен је Схаре Сqуаре, први кафић у Србији који функционише по принципу кориштења по сату.

Србија 27.12.2017 | 18:55
Кафић у коме се не плаћа пиће
То значи да гости овог необићног кафића при изласку из локала не морају да затраже рачун за кафу, чај или сок, већ једноставно плаћају онолико колико су времена провели унутра.

Ово је једини кафић у Србији који за једну цијену пружа неограничене количине кафе и безалкохолних пића, грицкалице, оптички интернет, и то у простору од 600 метара квадратних који могу користити као отворени простор за рад, састанке или једноставно провођење времена са пријатељима.

Схаре Сqуаре нуди својим корисницима четири специјализоване учионице за држање часова, укључујући велику и модерно опремљену кухињу, собу за ИТ, простор за професионално шминкање као и собу за музику. Обезбјеђена је и мултифункционална просторија која се може користити за све друге области, од учења језика до прављења оригамија.

Оснивач овог простора, Рyо Рагланд, објаснио је идеју која стоји иза Схаре Сqуареа: "Концепт Схаре Сqуареа је настао услијед чињенице да на онлине друштвеним мрежама постоји огромна потражња за размјеном вјештина и знања, док такав концепт не постоји у "реалном животу". 

Провели смо доста времена у проналажењу најбољег начина да пренесемо привлачност друштвених мрежа у физичку платформу која ће људима омогућити да се повезују на много смисленијем нивоу, док смо истовремено задржали аспекте који чине онлине свијет привлачним: приступачност, једноставност, могућност да експериментишу и испробавају нове ствари, а да не морају да се посвете на дуг рок или потроше много средстава.

Сви ми водимо врло ужурбане и захтјевне животе, тако да у своје слободно вријеме радимо ствари за које је потребно најмање труда. Схаре Сqуаре има потенцијал да пружи мало те флексибилности која нам је потребна, док нам у исто вријеме омогућава да обогатимо свој друштвени живот на конструктиван и разнолик начин".

Иза Схаре Сqуаре-а стоји непрофитна организација Цоординаиде чија је мисија да креира јаке основе за јачање локалних заједница, повезивањем појединаца, група, организација и компанија. Један од кључних начела организације Цоординаиде је да кроз грађење и координацију јаких друштвених мрежа у реалном свијету, заједнице могу да стварају и обезбјеђују ресурсе и постижу своје циљеве кроз сарадњу са обостраном коришћу, и без помоћи са стране.

(Н1)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Молим ,

27.12.2017 19:10

А,неце дуго работит ,знате какви су наси људи;прузис му прст 'он ти руку отрга.

ОДГОВОРИТЕ