ПДП спреман за опште изборе

Предсједништво Партије демократског прогреса разматрало је данас у Бањалуци стање у Републици Српској у протеклој години и закључило да је економска ситуација најтежа у послијератној историји Српске.

Република Српска 27.12.2017 | 18:36
ПДП спреман за опште изборе
"Настављена је негативна пракса задуживања у Републици Српској, док су изворни буџетски приходи годинама на истом нивоу, а нема нових инвестиција у реални сектор које би донијеле нова радна мјеста", каже се у саопштењу и додаје да је за овакво стање одговорна владајућа коалиција, која великом галамом и свађама покушава да скрене пажњу са тешких економских и социјалних прилика, а истовремено Републику Српску води у даљу изолацију.

Када је у питању усвајање закона о акцизама и увођење нових намета народу, Предсједништво ПДП наводи да режим у Српској не преза чак ни од "ад хок" коалиција са странкама из ФБиХ, првенствено са СДА и ХДЗ, због чега ће поскупити гориво и животне намирнице.

Предсједништво је закључило да је Партија демократског прогреса испунила програм рада за 2017. годину и усвојило програм за нову, изборну годину.

Закључено је да је ПДП у потпуности спремна за изборни процес, и са кључним кандидатима и ”Програмом обнове Републике Српске”.

Даље наводе да је ПДП-ов ”Програм обнове Републике Српске” већ оцијењен у јавности као изузетан и квалитетан документ, који гарантује излазак из кризе.

"Детаљним рјешењима, за сваку област понаособ, објаснили смо како се зауставља економско пропадање Српске, како искоријенити проблем све присутнијег криминала и корупције, како зауставити даљи одлазак становништва и како да сачувамо живот у Републици Српској", каже се у саопштењу.

Предсједништво ПДП задовољно је радом својих представника у заједничким органима у 2017. години.

Наглашава се да је захваљујући њима, одбачен захтјев за ревизијом пресуде по тужби БиХ против Србије пред Међународним судом правде у Хагу, појефтинили су лијекови, исказан је проактиван однос у спољној политици, заустављена свака врста страног интервенционизма, ниједна надлежност са Републике Српске није пренесена на БиХ и, укључујући и активности у вези са Даном Републике, сачувано достојанство и дигнитет Републике Српске.

Предсједништво ПДП очекује да и у овогодишњој прослави 9. јануара, Дана Републике, учествује и Трећи пјешадијски (Република Српска) пук ОСБиХ, који баштини тековине Војске Републике Српске и носи симбол Немањића.

"Задовољни смо радом посланичког клуба ПДП у Народној скупштини РС, који је током године био посебно активан, подносио законске иницијативе, нудио рјешења, те јавности открио аферу непостојећег представништва Републике Српске у Израелу", каже се у саопштењу и додаје да је посебно позитивном оцијењена чињеница да је значајан број нових људи, посебно младих, током 2017. године у ПДП препознао политичку и покретачку снагу која ће поправити стање у Републици Српској у будућности.

Предсједништво ПДП опредијељено је за снажно заједничко дјеловање опозиције и очекује у наредним данима коначан договор у вези са заједничким кандидатима и заједничким програмским политикама, саопштено је из ПДП-а.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Па

27.12.2017 18:25

Знао сам да је власт црна и жалосна, али нисам знао да сте ви толико успјешни. Себе сте у то убједили још вам само преостаје лакши дио посла да убједите бираче

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.12.2017 19:57

Па ти онда гласај за црну и жалосну власт!!!

Name

Па

27.12.2017 20:26

Ре, не, вечерас ме је Вукота обавезао да гласам за њега. Видјео ѕам га на хуманитарној донацији. Свака му част, политика је политика а хуманост нема границе

Name

Пдп Фоца

27.12.2017 21:32

Само вас молим да Здравка Крсмановица не стављате на цело.листе.Ево цовјек прица по Фоци како га молите да буде носилац листе!Па зар нема неко од насих из ПДП_а да буде носилац листе???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купусар

28.12.2017 06:45

Видјели смо вашу економију у Бањи Дворови

ОДГОВОРИТЕ