Ђоковић: Играћу до 40. године!

“Не бих био искрен према себи када бих рекао да желим нешто мање од првог места на свету и гренд слем титула", поручује Новак уочи повратка на терен после шестомесечне паузе.

Тенис 27.12.2017 | 21:30
Ђоковић: Играћу до 40. године!
Пауза је готова! Новак Ђоковић се у петак враћа на тениски терен после пуних шест месеци. Свашта је некада најбољи тернисер света претурио преко главе током специфичног тајм-аута у каријери који је изазвала и повреда лакта због које није играо још од четвртфинала Вимблдона. 

Тренутно је 12. тенисер на свету, али је мотивисан да се врати на врх, као што су то својевремено урадили Рафаел Надал и Роџер Федерер.

“Примарни циљ у тенису и животу ми је да уживам у ономе што радим. То је оно што ме држи у игри. То је оно што држи и Федерера. Видели сте шта је Роџер учинио после полугодишње паузе. Вратио се на врх, као и Рафаел Надал који је тренутно најбољи тенисер света. Они су доказ да се све може напорним радом. Није питање година, ако водиш рачуна о свом телу и менталном стању, посебно ако сте у души дете и уживате у ономе што радите онда имате више енергије", каже Ђоковић.

Новак ће се на терену први пут после паузе наћи у петак на Мубадала шампионату, после чега га очекује одбрана титуле у Дохи. Календар му је као и претходних сезона, али је питање да ли ће играти у Дејвис купу.

”План је да играм Абу Даби, Доху и Аустралијен опен, а касније и све велике турнире који следе. Једино је још под знаком питања хоћу ли наступати у Дубаију или Акапулку. Нисам сигуран ни за Дејвис куп. Све зависи од тога како ће лакат реаговати на тренинге, а онда и на мечеве. Надам се да ћу цео месец играти добро и да ћу стићи далеко на Аустралијан опену.”

Амбиција је јасна - повратак на прво место на АТП листи.

“Не бих био искрен према себи када бих рекао да желим нешто мање од првог места на свету и гренд слем титула. Знам да сам то све то имао у прошлости, доказао сам себи да могу, па зашто не бих поново? Осећам да имам велику жељу и то је најбитније. Треба да стварно желите нешто, да верујете и посветите му се. И не само ја, моја супруга, деца, родитељи, браћа... Сви ми пружају подршку и дају ми енергију која ми је потребна", тврди Ђоковић.

Најбољи српски тенисер каже да је спреман да игра и до 40. године.

"Не желим да постављам границе. Зашто бисмо веровали да када напуните 30 година више нећете бити на врхунцу? Ко то каже? Џими Конорс је са 40 играо полуфинале УС опена, а Роџер Федерер освајао гренд слемове. Срећан сам и захвалан што имам породицу и играм тенис који волим. Ако бих данас завршио каријеру и помислио да ли сам задовољан оствареним, наравно да јесам. Али ако ме питате је ли то довољно, рекао бих да није. Срећан сам због оног што сам остварио, али знајући да могу више, нисам потпуно задовољан."

На крају Новак је открио и како тече сарадња са тренерима Андре Агасијем и Редеком Штепанеком.

"Поставили смо циљеве. И краткорочне и дугорочне. Размишљали смо како да унапредимо игру, како да играм ефикасније, а да се што мање трошим. Радек је био један од најстаријих активних тенисера, тако да зна како да останем у форми. Агаси има невероватно паметан приступ игри и животу и помаже ми да ствари сагледам из другачијег угла. Оно у чему ми значајно помаже је самопоуздање", поручује Новак Ђоковић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар