Искуства рада на јахтама богаташа

Сара Бегби и Бетани Силкокс су годинама радиле као послуга на јахтама богаташа и ријешиле су да проговоре о својим искуствима.

Забава 27.12.2017 | 10:13
Искуства рада на јахтама богаташа
Послуживале су пословне људе и чланове краљевске породице, па су имале прилике да бораве у друштву богаташа, путовале су на егзотичне локације и добијале баснословне напојнице. Иако звучи гламурозно, много тога није било ни лепо, ни лако.

"На ногама сам била од 6 ујутро, па следећих 16 до 18 сати, с тим да бих током дана једва села на неколико минута. Ако се и то деси", тврди Сара за "Дејли мејл" која је спавала у толико малом простору да је прије личило на ћелију у затвору.

Без обзира на услове, дневне трошкове готово да није имала, па мјесечно би зарадила око 2.500 евра.

То мало слободног времена проводила би уживајући у хотелима са пет звјездица и једући у најбољим ресторанима и то је сама плаћала.

"Једном приликом добила сам Армани сат, а сви трошкови вечере у ресторану били су плаћени", присјетила се Сара једне ријетке, али ситуације у којој је добро прошла.

Друга дјевојка - Бетани је као дио послуге на броду радила три године након завршетка факултета. За њу је то било одлично животно искуство. На ногама је најдуже провела 25 сати у континуитету, а копно једном није дотакла чак 40 дана.

"Ријетко смо имали времена за ручак, па би углавном нешто успут прегризли", рекла је Бетани, која је мјесечно зарађивала више од 3.500 евра, са свим плаћеним трошковима, повратном картом и 60 дана плаћеног годишњег одмора.

Радећи на јахти имала је прилику да упозна Вил Смита, принца Алберта од Монака, Антониа Бандераса и многе друге.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Еркакру

27.12.2017 09:51

То је страсно ста им раде за 3500е... Боље би било да остану овде и буду "своји на своме" и раде у трговини само по 16 сати за 395КМ, наравно уз то "газде" оцекују да вас по потреби могу и ванредно ангазовати ону сваку другу слободну недељу, наравно имамо и годисњи одмор на папиру од 22 радна дана а практицно одмарамо 7 радних дана, имамо и право на боловање (али само у закону о раду), моземо да добијемо и "бонус" на плату ако пристанемо на сексуални мобинг (тако се понаса бар 30% ови насих назови газда или новопецених бизнисмена)... Знаци питање је засто поред свих набројаних и ненабројаних права ми трцимо у бијели свијет да радимо за тричавих 3500е

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста Се Бунис

27.12.2017 10:23

сад це газда да да повецање од 15КМ

Name

Ре:

27.12.2017 10:25

јесте вала, ово је све жива истина, газде - ни Бога се не боје, једино мозда инспекције кад им додје по мјесечни "харач".

Name

РАЈНА

27.12.2017 10:53

Инспекција " харач" дијели са тужитељима, а ако недијеле, онда тужитељ некадашњи Омбудсман РС , затим тужитељ Специјалног тужитељство , Слободан Ћелић а сад тужитељ хапси и тужи инспектору за харач од 500,00КМ. Жива истина, нема фрке.

Name

Солумија

30.12.2017 09:51

А на јахтама и цамцима их кар..у само за веце паре и бар виде свијета.