Цветковић: Има повријеђених, али не мијењамо амбиције!

Рукометна репрезентација Србије окупила се у Ковилову и одрадила први тренинг пред шест припремних утакмица за Европско првенство у Хрватској.

Остали спортови 25.12.2017 | 15:15
Цветковић: Има повријеђених, али не мијењамо амбиције!
Србија је у Ковилову некомплетна. Селектор Јовица Цветковић не може да рачуна на пун састав делом због повреда и отказа, делом због обавеза играча у Бундеслиги до краја месеца.

Србију већ наредних дана очекује припремни турнир у Винтертуру у Швајцарској на коме ће бити 16 играча.

"Имамо толико колико имамо играча и времена, имају и други толико и у истој су ситуацији. Оно што мало изненађује је што сам се искрено надао да нећемо имати повреда и да неће бити отказа. Међутим, отказао је (Страхиња) Милић због повреде, отказао је (Растко) Стојковић који иде на операцију следећег месеца. Остајемо без (Илије) Абутовића из приватних разлога, не знам о чему се ради. Имамо проблем са (Бојаном) Бељанским који је дошао са напуклим мишићем. Практично смо једва скупили 16 играча да идемо на турнир у Швајцарску", рекао је на окупљању селектор Цветковић.

Србија прве мечеве игра против домаћина "Јелоу купа", Швајцарске, а потом против Русије и Румуније‚на којима по свему судећи неће бити ни Момира Рнића.

"'Немци' долазе, односно играчи из Немачке долазе да кажем пред Нову годину, 31. на први тренинг и тада ће бити комплетан састав. Шта је ту је, гледаћемо да искористимо ово време до турнира да одрадимо са овим саставом. У комплетном практично имамо само 1, 2, 3. и 4. јануар и све остало је у функцији првенства јер нећемо имати више од седам, осам тренинга да припремимо оно што треба да нас карактерише када је игра у питању",каже Цветковић.

На питање да ли је због наведених проблема који су се појавили у ходу, мање оптимиста, Цветковић кратко одговара "Не".

"Ми ћемо да играмо сваку утакмицу на победу, то је нормално и тако треба да буде. Треба бити спреман и на проблеме, идемо, спремамо се подједнако као да смо и сви комплетни. Русија, Швајцарска и Румунија, мислим да су адекватни противници пред ЕП и мислим да ћемо тим турниром доста добити", јасан је селектор Србије.

Рукометаше након турнира у Швајцарској очекују утакмице против Саудијске Арабије другог јануара (затвореног карактера), потом Македоније петог јануара. Након тога се игра против Словеније 9. и 10. јануара, а групна фаза ЕП почиње утакмицом против Хрватске 12. јануара.

Групна фаза:
12. јануар:

18.15 Шведска – Исланд
20.30 Хрватска – Србија

14. јануар:

18.15 Србија – Шведска
20.30 Исланд – Хрватска

16. јануар:

18.15 Србија – Исланд
20.30 Хрватска – Шведска

Група А, Спаладиум арена Сплит:

1. Хрватска
2. Шведска
3. Србија
4. Исланд

Три најбоље екипе пролазе даље

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар