Лозница: Адвоката забринуо и суд

Н. Г. из Лознице, који је 10. јула у раним јутарњим сатима покушао да запали аутомобиле адвокатице Биљане Богићевић из Лознице и њеног супруга, у дворишту куће у којој живе, осуђен је у Основном суду у Лозници на четворомјесечни затвор. Богићевићева тврди да је “угроженија него икад, а најгоре је што је у ту ситуацију дошла и одлуком дјелилаца правде, који знају све детаље њене ситуације”.

Србија 24.12.2017 | 20:48
Лозница: Адвоката забринуо и суд
Адвокатица каже да је сада забринутија него послије упада у њено двориште.

''Заступала сам, иначе, бившу супругу сада осуђеног у бракоразводној парници у поступку добијања старатељства над малолетним дететом и у поступку против њега због насиља у породици'', прича адвокатица Богичевић.

За насиље у породици осуђен је правоснажно, на осам мјесеци условно на годину дана, с тим што је наведено, јасно, да казна неће бити уколико од момента правоснажности пресуде не учини ново кривично дјело.

Пресуда је, каже наша саговорница, постала правноснажна 30. маја ове године,”али имајући у виду да је суд и први пут био благонаклон према њему, он сада са умишљајем креће у освету мени као пуномоћнику његове бивше супруге К.П.,покушавајући да јој ауто запали, али претходно га поливајући бензином и смјесом растопљеног стиропора у бензину који је пет пута запаљивији од обицног бензина...”.

''Мислећи да се ништа не дешава, а аутомобил услед заштитне противпожарне фолије није плануо (то су све забележиле сигурносне камере), он се поново враћа на мој посед 6. октобра и два дана касније, али га сензорски рефлектори ометају, који су у међувремену постављени по целом поседу... Након свих прибављених доказа вестачења које је урадио НКТ центра Београд, вештака трасолога, видео снимака са камера, коначно га хапсе 12. октобра'', каже она.

ОЈТ Лозница предлаже притвор, судија за претходни поступак одређује притвор, који је продужен након истека од 30 дана. Тужилаштво подиже оптужни приједлог и предлаже седмомјесечни затвор и споредну казну од 60.000 динара, као и да до правоснажности одлуке остане у притвору.

За разлику од става тужилаштва, које је цијенило случај у цјелини, суд му изриче четворомјесечну казну и споредну од 30.000 динара и пушта га на слободу одмах одмах по изрицању првостепене пресуде.

''Да ли ја као адвокат имам праву на судску заштиту која ми припада и по закону и по свим правилима правних постулата или треба да доживим судбину колеге из Јагодине да ме убије само што савесно обављам свој посао'', каже Богићевићева.

Да ли судија која је судила има у виду да је Н.Г. био под условном и зашто уопште постоји институт опозива условне казне.

Право на жалбу, сада, има ОЈТ у Лозници, али и првостепено осуђени. 

У пракси Основног суда у Лозници у посљедњих петнаестак година установљено је више случајева у којима су, за врло озбиљна кривична дјела, и до 10 пута изрицане условне на већ условне казне, по чему је, поред осталог, постала позната ова институција.

Благонаклоност је показивана према окорјелим криминалцима, бизнисменима, “угледним” људима, али не и кад се појаве они иза којих нико не стоји.

Окорјели криминалци су за тешка дјела осуђивани и на казне испод законског минимума, мада је то ван сваког здравог разума, а камоли права и правде.

(БН/В.М.)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

бг

24.12.2017 23:28

Од судске плате си зарадила те сензор рефлекторе? Од исте такав ауто ком ни гром немозе ниста? Ви делиоци правде данасње..дрзацемо се истих принципа према вама кад небуду лопови у дрзавном врху..и ви це те своју децу видјати термински. Како радили тако вам бог вратио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БГ

25.12.2017 08:13

Глупане зена је приватник-адвокат а не судија.

Name

Ре Госпођо,

25.12.2017 21:25

Погресила си ,исти моменат када сте поцели да месате ђубре у властитом двористу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

08.01.2018 14:02

Требали би да саслусате и другу страну па тек онда да објавите несто. У лозници се добро зна ко је дотицна адвокатица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

08.01.2018 21:30

Дотицна господја је срамота за једног адвоката. Од купљене дипломе, до интимних веза за појединим судијама Основног суда у Лозници. А тек њено бахато понасање у многим слуцајевима које добија не бирајуци средства. У стању је газити преко лесева. Мислим да је неког недузног зајахала из њој само познатог разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

12.08.2018 14:02

Страсно ста сте написали за зену која није помогла само ко није тразио помоц,сваку зену је за дзабе заступала ако нема новаца да плати ,а исто их заступа као и да јој плацају.Љубоморе це увек бити ,адвокатица је заврсила дрзавни факултет у Бгд.и вази за ретко доброг цовека и правника.Али успех и лепоту јој не мозете опростити,стидите се!!!!!

Name

Остоја

12.08.2018 16:49

То је најбољи адвокат и цовек у Лозници а и сире. Свака цаст за предходни коментар а ви љубоморни и завидни на њен успех мозете само да патите и блејите. Само напред Биљо и не осврци се на коментаре разних будала!!!

Name

ЗАКОН

12.08.2018 17:27

Страсно ста све лупетате.Због размисљања таквих појединаца овако нам се и десава.Сутра це мета бити васа сестра,церка,син.О црму писете,треба саслусати другу страну??!!Коју страну?То сто адвокати бране клијенте то им је посао,лекари леце,фризери сисају.Свако ради свој посао.Видите лепу зену и хиљаду и једна љубоморна реценица,емотивна веза,платила диплому.Платите је и Ви,ако је то тек тако.Е земљо Србијо,добро опстајес каква смо багра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Просперитет

13.08.2018 09:42

СА ОВАКВИМ АДВОКАТИМА И ЉУДИМА,И СРБИЈА ЦЕ КРЕНУТИ НАПРЕД. НЕ САМО ДА СИНАЈЛЕПСА ВЕЦ СИ И НАЈВЕЦА. ЕХ,ДА ВАС ЈЕ ВИСЕ,ИДЕМО БИЉО...

Name

Владан

17.12.2019 18:05

Биљо то си ти ?