Најбољи ватерполиста свијета завршава каријеру?!

Сандро Сукно, који је недавно био проглашен за најбољег ватерполисту света у 2017. години, можда ће бити принуђен да заврши каријеру у 27. години.  Најбољи на свету завршио сезону, можда и каријеру! Познати хрватски ватерполиста суочен је са озбиљним проблемом, због којег неће играти бар до лета, а могуће и дуже од тога.

Остали спортови 25.12.2017 | 20:45
Најбољи ватерполиста свијета завршава каријеру?!
Репрезентативац Хрватске има срчане проблема и извесно је да ће пропустити остатак сезоне.

"Колико год био спреман на све, овако нешто те шокира, тек ми је 27 година... Морам да урадим још детаљне анализе, па да видимо шта ће бити", рекао је Сукно за "Тпортал".

Њему су октобру откривени здравствени проблеми, који су захтевали даље прегледе. После њих Сукну је речено да неће моћи да игра до краја сезоне, док је и наставак каријере упитан.

Сукно је водио "баракуде" до злата на Светском првенству, а тренутно је играч Про Река са којим има уговор до краја ове сезоне.

Ове године је победио Србију на Светском првенству у Будимпешти, потом је подједнако тесно победио Андрију Прлаиновића у избору за најбољег ватерполисту света, али сва ривалства у овом тренутку одлазе у други план.

Хрват Сандро Сукно (27) званично је због здравствених проблема (са срцем) завршио сезону 2017/18, а неизвесно је и то да ли ће поново играти професионално.

Про Реко, за који рођени Дубровчанин наступа, огласио се тим поводом званичним саопштењем и изјавом председника клуба Мауриција Фелуга.

"Из људског угла, биће то веома болно одсуство, али чување здравља наших спортиста остаје највећи приоритет овог клуба. И у овом случају то је најважније... Одрицање од једног од најбољих играча на свету је тешко бреме пред наставак сезоне и у Италији и у Европи, али као што је увек и било, Про Реко ће реаговати и потрудити се да задржи ниво игре и резултата који су направили овај клуб легендарним у ватерполу", изјавио је он.

Сукно у Про Реку игра под командом српског тренера Владимира Вујасиновића, а саиграчи су му наши репрезентативци Филип Филиповић и Душан Мандић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар