СП: Францускиње шампионке, Холанђанкама бронза!

Холанђанке преко Шведске до бронзе! Женска рукометна репрезентација Холандије освојила је бронзану медаљу на СП у Немачкој, пошто је у утакмици за треће место победила Шведску са 24:21 (14:8).  Француска је шампион света у рукомету! Женска рукометна репрезентација Француске освојила је златну медаљу на Светском првенству у Немачкој, пошто је у финалу победила Норвешку са 23:21 (11:10).  Норвежанке предале круну, Француска је првак света! Рукометашице Француске у финалу Светског првенства надиграле су Норвешку и други пут у историји стигле до златне медаље.

Остали спортови 18.12.2017 | 12:30
СП: Францускиње шампионке, Холанђанкама бронза!
Францускињама је ово пета медаља на светским првенствима, а друга златна након 2003. године и славља у Хрватској.

Најефикаснија у победничком тиму биле су Алисон Пино и Манон Ует са по четири гола, док су по три постигле Лауриса Ландр и Естел Нзе Минко.

У селекцији Норвешке истакле су се Вероника Кристансен и Нора Морк са по седам голова. Норвежанкама је ово 10. медаља на првенствима света, а четврта сребрна.

Да бисте били најбољи морате да победите најбоље!

А, женска рукометна репрезентација Норвешке најбоље је што је овај спорт имао у годинама за нама:

2010 - злато на Европском првенству
2011 - злато на Светском првенству
2012 - злато на Олимпијским играма
2014 - злато на Европском првенству
2015 - злато на Светском првенству
2016 - злато на Европском првенству

На том путу, Норвежанке су ретко губиле и то по правилу или у полуфиналу или у финалу, а ове недеље увече у утакмици за злато на Светском првенству у Немачкој нашао се тренутно бољи и од најбољег - Француска!

Моћна скандинавска селекција није успела да стигне до четврте титуле светског шампиона и изједначи се са Русијом на вечној листи.

Или боље речено, репрезентативке Францускиње ништа нису добиле на поклон, већ су од данас заслужено зову првакињама планете - 23:21 (11:10) у Хамбургу.

Иначе, била је то реприза Светског првенства за мушкарце са почетка године.

Карабатић, Омеје, Жерар и друштво тада су савладале Норвешку 33:26, а у недељу увече Дембеле, Лакрабер, Пино и остале играчице из тима који од 2003. селектује Оливије Крумболц побринуле су се и да трофеј намењен девојкама отпутује у Француску.

Францускиње су се, уједно, осветиле Норвешкој за пораз у финалу Светског првенства 2011. године, али Крумболцова упорност се на крају исплатила и он ће у историји рукомета остати упамћен као човек који је два пута одвео екипу на кров света не хајући у међувремену много за поразе и у финалу СП 2009, ОИ 2016...

Фрумболцова ера на клупи почела је тријумфално - златом на СП 2003. у Хрватској, а биће занимљиво видети да ли ће он осати на том месту и после хамбуршког финала.

Француску су до победе предводиле Пино и Ует са четири гола, али велики допринос дала је и Лакрабер која је играла одлично у одбрани и успела да постигне два важна поготка, од којих и онај за коначних 23:21.

У селекцији Норвешке најефикасније су, по навици, биле Кристијансен и Морк које су постигле по седам голова, али су на крају морале да честитају противницама.

Како је меч решен?

Успеле су Францускиње у финалу да униште најјаче оружје Норвешке – брзи контранапад и уведу утакмицу у спори ритам што никако није одговарало "турбо" ривалу. Успјеле су и да избегну панику, када је Норвешка повела 7:4, успоре ритам, полако врате егал, па чак и да оду са минималном предношћу на одмор - 11:10.

Иако су Норвежанке у наставку анулирале њихову предност која је у неколико наврата износила три гола, Францускиње нису губиле главу већ стрпљиво чекале противника и у драматичној завршници имале довољно концентрације да искористе прилику која им се нудила. Алисон Пино је у финишу два пута постизала гол за "плус два" , а ни Лакрабер није посрнула у последњих 30 секунди, када је било најпотребније.

Француска је прошле године доживела пораз и у најважнијем мечу ове генерације - финалу Олимпијских игара у Рију. Боља је била Русија 22:19.

Холанђанке преко Шведске до бронзе! Женска рукометна репрезентација Холандије освојила је бронзану медаљу на СП у Немачкој, пошто је у утакмици за треће место победила Шведску са 24:21 (14:8).

Холанђанке је до друге медаље на светским првенствима предводила Лојс Абинг са осам голова, пет је постигла Еставана Полман, док су по четири додале Андјела Малстајн и Ивет Брох.

У селекцији Шведске која није успела да се домогне прве медаље на првенствима света истакла се Изабел Гулден са седам голова, док су Оливија Мелегард, Ана Лагерквист и Хана Бломстранд постигле по три.

Резултати:

финале

Француска – Норвешка 23:21 (11:10)

за треће место

Шведска – Холандија 21:24 (8:14)

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар