Милинковић прекинуо невјероватан низ Селтика!

Шампион Шкотске изгубио први пут од пролећа 2016. године.  Био са Звездом, па у Роми, сада је срушио Селтик! Мануел Давид Милинковић (23) је са два гола за Хартс прекинуо нестварну серију Селтика од 69 утакмица без пораза.

Фудбал 18.12.2017 | 11:00
Милинковић прекинуо невјероватан низ Селтика!
После годину и по и чак 69 одиграних утакмица, Селтик је изгубио првенствени меч у Шкотској.

Екипа Брендана Роџерса доживела је ове суботе први пораз од маја 2016. године, јер је наишла на невероватни Хартс, на челу са Мануелом Милинковићем (23), српским везистом рођеним у Француској.

Бивши играч Роме, који је кратко време провео и у Црвеној звезди, Раду и Баску, постигао је два гола, којима је потврдио убедљиву победу против шампиона.

ХАРТС - СЕЛТИК 4:0 (2:0)

Осим Милинковића, стрелци за домаћина били су тинејџер Хари Кокрен (16) и искусни Кајл Лаферти, а интересантно је да је Хартс њиховим погоцима постао први тим у Шкотској који је савладао браниоца титуле од доласка Брендана Роџерса.

Некадашњи менаџер Ливерпула и даље има скоро невероватан лигашки учинак на клупи Селтика: 46 победа, девет ремија и само један пораз, уз гол разлику "плус 107".

Упркос неуспеху, Селтик је и даље први на табели, са два бода више и одиграном утакмицом мање од другопласираног Абердина, односно са пет више од Ренџерса, који је трећи.



Хартс је са стилом прекинуо Селтикову серију јер је у 19. колу првенства Шкотске победио са 4:0. Први гол је постигао Хари Кокран у 26, други Кајл Лаферти у 35. на асистенцију Милинковића.

Потом се прикључио српски играч рођен у Француској и головима у 48. и 76. минуту. Селтик пре овога није знао за пораз у шампионату Шкотске од прошлог маја.

Милинковић је у Хартсу на позајмици из Ђеное. Током 2013. је дошао у Звезду, тренирао је са тимом али због папира није заиграо за црвено-беле. Након тога је уследила селидба у БАСК , па Рому пре две године.

После кратке епизоде у Салернитани постао је играч Ђеное, али углавном и ту на позајмицама, у Фођи, Месини, Виртусу и сада Хартсу.

Иначе, Селтику овај пораз није много нашкодио јер је и даље први на табели Шкотске са 41 бодом. Абердин је други са 39, а Хартс је пети са 27 бодова.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар