Златни Полетан са бокс-легендом

Сандро Полетан млади је боксер који је у Бањалуку донио Златну рукавицу. Прву Златну рукавицу имао је Маријан Бенеш. У посјету легенди бокса Бенешу дошли су млади Сандро и његов тренер и у знак поштовања донијели Златну рукавицу.

Република Српска 17.12.2017 | 18:46
Златни Полетан са бокс-легендом
Први пут послије 44 године, Златна рукавица поново је у рукама бањалучког боксера. 1974. године власник те рукавице био је тада 24-годишњи бањалучки боксер Маријан Бенеш.

Данас је то Сандро Полетан који је са својих двадесет година ушао у историју као најмлађи освајач рукавице. Каже да шампиони попут Маријана Бенеша не смију бити заборављени.

„Маријан Бенеш је човјек који је обиљежио Бањалуку и Републику Српску, човјек којем Бањалука дугује, посљедњи који су обиљежавали атрактивни бокс.

Појавио сам се ја након 40 година и на европској сцени освојио златну рукавицу али не смијемо никад заборавити шампионе”, каже Сандро Полетан из БК „Круна“ Лакташи.



Маријан Бенеш, иако у лошем здравственом стању, примио је у госте младог шампиона и његовог тренера који су му у знак захвалности донијели Златну рукавицу.

“У нашем клубу и разговорима спомиње се наш Маријан Бенеш, наша жива легенда и нама импонује кад нас неко пореди са Маријаном. Сви ћемо једног дана да остаримо и Сандро ће бити у годинама господина Маријана али на младима остаје свијет”, истиче Мићо Полетан, тренер БК “Круна” Лакташи.

Маријан Бенеш, великан бокса, узор је многим младим боксерима који су се одлучили за овај спорт. Узор је и младом Сандру који планира 2020.године на Олимпијади остварити најбољи успјех и Бањалуци поново донијети злато.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Славија

17.12.2017 17:58

Све је то ок..свака цаст момку...ал.засто је он у том лактаском клубу...и први пут цујем за тај боксерски клуб из лактаса...није ваљда да бк. славији није ваљао...ил је и то виса политика... У свако слуцају браво и свака ти цаст.. Само напријед и сретно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СвеЈеТоЛицно

17.12.2017 18:25

То је његов властити клуб. Отац му је отворио само због њега. Знам да су у Славији били лоси према овом момку и мобинговали га.

Name

Гробар

17.12.2017 18:48

Овом момку треба да се посвети пазња,улозити и средства и све напоре јер мозе много да донесе овом спорту а посебно Бања Луци..а БК СЛАВИЈА ТРЕБА ДА СЕ ЗАПИТА ЗАСТО НИЈЕ КОД ЊИХ..