Причао сам са Богданом, нема разлике НБА - Европа!

Комплетни бисмо узели европско злато! "Јако ми је жао што нисам био са екипом на Европском првенству, јер и даље мислим да смо отишли комплетни, да бисмо имали огромне шансе, не могу да кажем да се ´прошетамо' кроз цело првенство, али да узмемо злато сигурно", каже плејмејкер Лос Анђелес Клиперса.

Кошарка 18.12.2017 | 16:30
Причао сам са Богданом, нема разлике НБА - Европа!
Милош Теодосић се вратио на паркет после паузе, почео је да диригује Лос Анђелес Клиперсима и сигурно да ће како време буде одмицало пружати све боље партије.

Српски плеј је говорио за Глас Америке и објаснио своју тренутну ситуацију у Клиперсима, објаснио како он види разлику САД и Европе, а прокоментарисао је и протекло Европско првенство на ком је Србија заузела друго место, иза Словеније.

Прво о повредама Клиперса са којима тим Дока Риверса има доста проблема.

„Десила се та незгода да сам доживео повреду. То је сад иза мене, имао сам неких 6-7 недеља да се припремим за наставак сезоне и све напоре који нас очекују. Имамо генерално, као екипа, много проблема са повредама ове године... Беверли је завршио сезону, Блејк Грифин и Галинари нису играли пре неко вече, тако да од једне стварно, онако екипе по мом укусу, дошли смо до проблема са повредама, али добро... Мислим да ћемо до почетка јануара бити комплетни, без Беверлија наравно, и да ћемо почети да пружамо још боље игре“, рекао је Теодосић за гласамерике.нет.

После читаве каријере проведене у Европи, Теодосић је у НБА стигао са 30 година, као најбољи евроспки плејмејкер. Иако каже да има разлике између два стила игре, не сматра да је она толико велика.

"Сигурно да је бржа кошарка, да се овде игра мало брже и за нијансу физички јаче. Има разлике, стварно има разлике, и мислим да генерално није требало ни толико много времена да се привикнемо на начин игре. Причао сам и с Богданом, коме је ово прва година и који је пролазио кроз исту фазу као и ја, (закључили смо) да није нешто претерано велика разлика између европске и ове кошарке овде“.

Теодосић је због повреде пропустио и овогодишње Европско првенство, на којем је ослабљена репрезентација Србије освојила сребрну медаљу.

„Пре свега, јако ми је жао што нисам био са екипом на овом првенству, јер и даље мислим да смо отишли комплетни, да би имали огромне шансе, не могу да кажем да се ´прошетамо' кроз цело првенство, али да узмемо злато сигурно. Опет, један велики успех за све момке који су били тамо и веома ми је драго да су освојили медаљу. Можда их је у том ослабљеном саставу доста њих и потценило и отписало, али они су се сјајно борили и направили сјајан успех и све честитке. Што се тиче Светског првенства, које је за две године... ето током ове и следеће године биће ти 'прозори', нажалост играчи који играју овде и већина играча који играју Евбролигу не могу да играју, тако да видећемо... Ја се искрено надам да ћемо изборити пласман на Светско првенство, а биће времена да причамо о томе“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар