Мхитарјан вс Мурињо и свађа за крај!

Како је пукло и ко је стао у ред за јерменског фудбалера.

Фудбал 17.12.2017 | 12:00
Мхитарјан вс Мурињо и свађа за крај!
Дало се наслутити и по томе што га на последњим утакмицама није било ни у протоколу, али сада је постало и дефинитивно јасно: данима Хенрика Мхитарјана на Олд Трафорду и дефинитивно је дошао крај, пошто се јерменски фудбал посвађао са Жозеом Мурињом и тако односе са тренером Манчестер јунајтеда довео до границе са које нема повратка.

Чак је и Би-Би-Си, који се не залеће са сензационалистичким информацијама, објавио да је дефинитивно пукло и да један другом више никако не верују. И-Ес-Пи-Ен јавља да је то свима постало јасно после вербалног сукоба током видео анализе у Карингтон тренинг центру. Мурињо је пред осталим играчима критиковао Мхитарјана за игру у сусрету са Брајтоном 25. новембра. Јермен је тада на терен ушао у 71. минуту и није се, према шефовом мишљењу, превише истакао у дефанзивним задацима. Јермену се никако није допало што га Мурињокритикује јавно. Одговорио му је, дошло је до расправе, наставила се и у ходнику.

Није то иначе први пут да је Мурињо доводио у питање Мхитарјанове квалитете. Још раније му је замерао на играма против најјачих клубова у Премијер лиги, али после сјајног почетка сезоне чинило се да су пронашли начин како да заједно функционишу.

Авај, у последње четири лигашка утакмица Мхитарјана није било ни на клупи.

"Могу да на клупи имамм шесторицу играча, не рачунајући голмана, а трудим се да имам уравнотежену клубу. Имао сам двојицу дефанзиваца, Дејлија Блинда који може да игра на различитим позивцијама. Имао сам Ешлија Јанга да ме покрива по бековима. Имао сам Андера Ереру у вези, Златана Ибрахимовића као нападача, Маркуса Рашфорда као полушпица или крило. Играли су Марсијал,Мата, Лингард. Да би Мики био у 18 морао бих да избацим једног од њих. А тренутно верујем да они заслужују да играју", образлагао је Мурињо одлуку.

Када су му новинари предочили да постоји могућност да због незадовољства Мхитарјанзатражи трансфер није се превише узбудио.

"Сваки играч има цену. Ако играч није срећан и донесе нам понуду са сумом коју сматрамо добром за нас - као што су урадили Мемфис Депај и Морган Шнајдерлин - никад нећу да га одбијем. То је мој приступ овом послу".

Острвски медији наводе да би Арсенал и Тотенхем можда могли да искористе ситуацију, мада се помињу и Мхитарјанов бивши клуб Борусија Дортмунд, па и Интер, који би зауврат на Олд Трафорд послао Жоаа Марија.

Подсетимо, баш је Мурињо јула 2016. и довео Мхитарјана за 42.000.000 евра. Те паре сада наравно не би добио. Не би био први пут у последње време. Депај је из ПСВ-а стигао за 34.000.000, а отишао у Лион за 16.000.000. Шнајдерлин је из Саутемптона доведен за 35.000.000 евра, а Евертону је продат за 22.900.000.

Није ни само то проблем већ и утисак да би Мурињо најрадије видео и леђа Луку Шоу (стигао за 37.500.000 евра), Матеу Дармијану (18.000.000) и Дејлију Блинду (17.500.000). Маруану Фелаинију је до истека уговора остало шест месеци. Не би ваљало да на свима њима Јунајтед изгуби новац.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар