Терзић: Приходовали смо 50 милиона евра!

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић каже да је клуб у последње две године приходовао 50 милиона евра. За живот клуба је годишње потребно 15-20.

Фудбал 18.12.2017 | 20:00
Терзић: Приходовали смо 50 милиона евра!
Он је за Журнал говорио о финансијама клуба, одласцима и потенцијалним појачањима.

Осим тога, Терзић на констатацију премијерке Ане Брнабић да готово трећина Србије послује у сивој зони каже да Звезда има све чисте рачуне.

"У последње две године генерисали смо приход од 50 милиона евра: 30 од трансфера играча, 6,5 од УЕФА бонуса, 3,5 од улазница, 8 од Гаспрома и 2 од Телекома. Функционишемо у потпуно легалној зони, немамо ниједан црни фонд. Све иде преко рачуна, на трансакције плаћамо порез држави. Не верујем да постоји пословни субјект у Србији који има чистије и уредније књиге од Црвене звезде. Премијер Ана Брнабић рекла је да 30 одсто привреде у Србији функционише у сивој зони, а у Црвеној звезди – нула. А фудбал и наш клуб су стално на лошем гласу. Без основа", рекао је Терзић за Журнал. 

Део дугова је отписан, а већ неко време фигурира дуг од 26 милиона евра. Из Партизана су се пожалили да Марфин банка боље третира Звезду него њих, на шта Терзић каже да то зависи од кредитног бонитета дужника и још неколико фактора. Директор Звезде понавља да ће Звезда бити на нули, али наводи и предуслов. 

"Зависи од резултата. Фудбал је специфичан бизнис, само добар спортски резултат је генератор успеха. Потребно нам је још учешћа у Лиги Европе, дај Боже да буде и Лига шампиона, јер су онда огромни приходи од улазница, расте цена играча на тржишту, све се мултиплицира. Ако будемо наставили овим трендом, у наредне две-три године клуб може да буде на нули. Чак можда и пре!", рекао је Терзић. 

Он је открио да је клуб понудио тренеру Владану Милојевићу да сам упише колико дуг уговор жели, али да је он инсистирао на годину дана. Лука Милуновић и Мирко Иванић су се претходних недеља спомињали као жељена појачања. 

"Људи мисле: продаш Боаћија за пет или седам милиона евра и одмах си смањио дуг за толико. Није то тако. Постоји текуће пословање, зависи да ли ћеш да купиш Иванића и Милуновића...", рекао је Терзић, али је додао и да не прича о именима иако су нека процурила у јавност. 

Очекује јачи тим него јесенас, сумња да ће нових спонзора после успеха у Европи бити јер економски амбијент Србије није добар, а сваки од играча је добио премије од по 25.000 евра за пролаз у 1/16 финала ЛЕ. 

Једно од вероватних појачања је и Ел Фарду Бен из Олимпијакоса, Боаћи је на излазним вратима, а на њима би могли да се нађу и остали играчи који су довели Звезду у Лигу Европе: Канга, Доналд или Ле Талек. Све зависи од издашности понуда иностраних клубова за њихове услуге.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

и

18.12.2017 19:13

Велис терзо некако се морају објавит вијести о врацању новца од вуцица као приходовали па сад врацамо да руља сути (НАМЕРНО НЕПИСМЕН ТЕXТ).

ОДГОВОРИТЕ