АБА: Партизан коначно добар - МЗТ разбијен!

Нестварно полувреме Партизана и савршен деби Чанка! Кошаркаши Партизана декласирали су МЗТ резултатом 112:94 у 12. колу АБА лиге.  Црно-бели декласирали МЗТ на дебију Ненада Чанка као шефа струке, уз по пет тројки Аранитовића и Андрића.  

Кошарка 16.12.2017 | 21:20
АБА: Партизан коначно добар - МЗТ разбијен!
Чанак ресетовао Партизан! Михајло Андрић убацио 29 поена у победи против МЗТ-а од 112:94.

Дуел у хали ’Александар Николић’ био је и деби новог тренера Ненада Чанка који је током недеље заменио Мирослава Николића, а играчи су му га улепшали одигравши невероватних 20 минута.

После вођства екипе из Скопља од 8:2 на старту, нико није очекивао да ћемо гледати потпуну доминацију Партизана у првом полувремену – вратили су се домаћи преко Величковића и Пецарског, да би онда Александар Аранитовић почео свој шоу.

Погађао је тројке из свих позиције, лепо положио на асистенцију Милера, док је предност ’црно-белих’. Млади кошаркаш је први део игре завршио са 17 поена и пет погођених шутева за три из шест покушаја.

Невероватних 20 минута у хали ’Александар Николић’ комплетирали су и остали његови саиграчи који су убацили нестварних 69 поена у првом полувремену.

’Црно-бели’ тренутно заузимају осму позицију на табели са пет победа и шест пораза, док су Македонци закуцани на дну са скором 2-9.

Други део била је само формалност, истакао се Михајло Андрић који је такође дошао до пет погођених тројки, да би МЗТ припретио средином треће четвртине, када је преполовио разлику.

Ипак, Партизан је поново затегао одбрану и рутински привео меч крају.

Само у прва два минута су навијачи Партизана страховали од наставка "црне" серије, у оквиру које су њихови љубимци изгубили девет од 10 утакмица АБА лиге и Еврокупа.

Александар Аранитовић и Марко Пецарски донели су експресно изједначење, са 2:8 на 8:8, а Аранитовић, Најџел Вилијамс-Гос и Новица Величковић серијом тројки у финишу прве четвртине наговестили да се шампион Македоније - али и "фењераш" регионалног такмичења - неће добро провести у дворани "Александар Николић".

Играли су црно-бели чврсто у одбрани, гости су били превише мекани и Партизан је до полувремена убацио готово 70 поена, док је у 24. минуту отишао на максималних 80:48!

Могао је Партизан на дебију тренера Ненада Чанка да "појури" и рекорд Јадранске лиге, Задрових 122 поена у дуелу са Босном пре 15 сезона, али се задовољио сигурном победом и најавом бољих дана.

Партизан (скор 6-6) - МЗТ Скопље (2-10) 112:94 (32:19, 37:23, 19:28, 24:24)!

Без повређених Маринковића, Гавриловића, Чакаревића и Томића, указао се простор за младе играче попут Аранитовића, Марка Пецарског и Николе Танасковића.

Сви су имали успешних потеза којима су "загрејали дланове" навијача, али издвојио се ипак Аранитовић, бек који се ове јесени враћа кошарци после две године паузе због повреда колена. Некадашњи јуниор Црвене звезде увео се у добар ритам прво одбраном, а онда и прецизним шутом за три поена.

Био је један од најзаслужнијих за сламање отпора МЗТ Скопља, пошто је у 17. минуту убацио две тројке заредом (укупно 5/5 у том тренутку), за вођство од 58:34. У наставку је његову улогу преузео Михајло Андрић, који је такође убацио пет лопти иза линије 6,75 метара.

После његовог коша, већ у 33. минуту, на семафору је засијала "стотка"...

У уторак следи такмичарски безначајни дуел Еврокупа против Лиможа, такође у дворани "Александар Николић", а затим и четврти узастопни меч код куће, против Морнара у 13. колу АБА лиге. Видећемо може ли Партизан да истраје у оваквом ритму, или је МЗТ у овом тренутку био исувише слаб.

Ненад Чанак је прескочио први степеник, а Партизан је коначно победио. Црно-бели су предвођени новим тренером у хали Пионир убедљиво савладали скопски МЗТ са 112:94 у утакмици 12. кола Јадранске лиге. 

Сјајне партије у дресу Партизана пружили су пре свих Михајло Андрић са 29 и Александар Аранитовић са 17 поена, односно Најџел Вилијамс Гос са дабл-дабл учинком од 12 поена и 11 асистенција. Бојан Трајковски је са 20 поена био најефикаснији код гостију.

Црно-бели у уторак играју против француског Лиможа у претпоследњем колу Еврокупа, а онда ће у суботу поново у хали Пионир одмерити снаге са Морнаром.

Није Чанак могао много тога да промени за претходних неколико дана, али је видљиво било да црно-бели играју са више енергије и жара, мада је јасно да ће одбрана морати баш, баш озбиљно да се "утеже у наредном периоду"

МЗТ као најлошија екипа Јадранске лиге свакако није прави репер за амбиције Партизана као великог клуба. Међутим, ако се узме у обзир у каквој се ситуацији налазила екипа до вечерас, јасно је да би ова победа извојевана на убедљив начин могла у великој мери да помогне црно-белима пре свега на пољу самопоуздања.

Осим уводна два минута у којима се скопска екипа боље снашла, Партизан је мање-више рутински контролисао ситуацију на терену. Ово је била тек друга победа у последњих 11 утакмица, а прва после шест узастопних пораза.

Већ у финишу прве деонице Партизан је имао 13 поена предности, а показао је још једном београдски тим да има озбиљан нападачки потенцијал. Јер како другачије објаснити чак 69 постигнутих поена за полувреме?

Александар Аранитовић је одиграо сјајну утакмицу, најбољу откако је летос обукао дрес Партизана. Убацио је првих пет шутева за три поена и подигао публику на ноге. Није, отуда, ни чудо што је већ почетком другог полувремена Партизан дошао и до 30 поена разлике (72:42).

Још једну веома добру партију пружио је и Американац Најџел Вилијамс Гос који је ионако најзапаженији кошаркаш Партизана у досадашњем току сезоне.

Серијом од 14:0 крајем треће деонице успела је гостујућа екипа да се приближи на 82:65, али онда је Михајло Андрић "полудео" и серијом погодака, што за два, што за три поена, вратио Партизан на великих 30 плус разлике. 

АБА лига, 12. коло:
субота:
Партизан – МЗТ 69:42 (32:19, 37:23, 19:28, 24:24)

петак:
Задар – Игокеа 78:69 (17:15, 19:11, 18:25, 24:18)
Игокеа – Олимпија 86:78

недеља:
17.00 ФМП – Цедевита
19.00 Морнар – Црвена звезда

понедељак:
18.00 Цибона – Мега Лекс

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар