Реал одбранио и свјетску круну!

Реал Мадрид је клупски првак света! Фудбалери Реал Мадрида постали су прваци света у фудбалу пошто су победили бразилски Гремио у финалу са 1:0.  Фудбалери Гремија били су само статисти у финалу Светског првенства за клубове. . .  Пачуки светска "бронза"! Фудбалери Пачуке савладали су Ал Џазиру у борби за треће место на Светском клупском првенству резултатом 3:1.

Фудбал 16.12.2017 | 21:00
Реал одбранио и свјетску круну!
Једини гол за Мадриђане је постигао Кристијано Роналдо у 53. минуту када је "жабицом" из слободног ударца савладао Марсела Гроеа.

Једну од првих изгледнијих прилика је за тим из Мадрида у 25. минуту пропустио Лука Модрић лошим ударцем поред десне стативе. Већ неколико минута касније је узвратио Едилсон из слободног ударца.

Реал је имао иницијативу и био је бољи противник током читавог меча. "Краљевићи" су чак 20 пута шутирали ка голу Гремија, имали су лопту, седам лопти је ишло у оквир гола али једина која је завршила у мрежи је дошла после фаула Жалсона Маркеса Секеире. 

Роналдо је наместио лопту, тукао ниско уз леву стативу и голман је био немоћан. 

Нешто касније је покушао и Бензема, гађао је под пречку али је Грое одбранио. Прилику да заигра је добио и Гарет Бејл, који је у 83. минуту везао неколико добрих дриблинга али је голман Гремија још једном добро реаговао. 

Резултат се до краја није променио, а Реал је после Ал Џазире успео да савлада и Гремио и у Уједињеним Арапским Емиратима се окити и титулом првака света у фудбалу.

Другу годину заредом, фудбалери Реал Мадрида су клупски прваци света!

У Абу Дабију, без већих проблема, екипа Зинедина Зидана савладала је бразилски Гремио 1:0 и одбранила трофеј који је "краљевски клуб" освојио и прошле сезоне, а три пута у последње четири године. Укупно, шест пута - 1960, 1998, 2002, 2014, 2016. и 2017.

Стрелац јединог гола био је Кристијано Роналдо у 53. минуту из слободног ударца са нешто више од 20 метара. Лопта је прошла између лоше постављених играча бразилског тима, затим одскочила пред гол-линијом и завршила у мрежи.

Марсело Грохе био је немоћан на сјајан шут Роналда, али је 30-годишњи чувар мреже, који је од почетка своје каријере у Гремију, био и најзаслужнији што његов тим није претрпео убедљивији пораз.

Неколико пута је одлично интервенисао и спречио Мадриђане да казне прилично неубедљиву партију ривала.

Поготком у овој утакмици, Кристијано Роналдо постао је једини фудбалер који је успео да се упише у стрелце у два финала Светског првенства за клубове, а Реал је први клуб у историји који је одбранио трофеј светског првака (претходно и Лиге шампиона).

Реал је, очекивано, савладао Гремио у финалу Светског клупског првенства са 1:0 и домогао се своје треће титуле откако се ово такмичење игра по садашњем формату.

Човек одлуке био је, а ко ће други, Кристијано Роналдо, који је прецизним ударцем из слободњака у 53. минуту мајсторски матирао голмана Грохеа и подарио Мадриђанима нови наслов фудбалског шампиона света.

Нема шта много да се прича о овом финалу. Од првог до последњег минута на терену је постојао само један тим - Реал, а податак да су за целу утакмицу бразилски фудбалери упутили свега један шут и то ван оквира гола довољно говори о инфериорности екипе из Порто Алегреа.

Роналдо је беспрекорно дириговао Зидановим оркестром, који је освојио трофеј без испаљеног метка, а сачувао је снагу и за финиш године и обавезе у Примери. Уз ова три трофеја које је освајао и 2014. и 2016. године, мадридски тим има и три титуле победника Интерконтиненталног купа што га чини најтрофејнијим клубом на планети.  

Пачуки светска "бронза"! Фудбалери Пачуке савладали су Ал Џазиру у борби за треће место на Светском клупском првенству резултатом 3:1.

Мексикчки тим је био бољи током целог меча и у вођство је дошао преко Урете у 37. минуту.

Домаћа екипа је смањила у 57. голом Ал Шамсија, али је само три минута касније Хара вратио предност Пачуки.

До краја, Мексиканци су успели да постигну још два гола и забележи убедљив тријумф. Стрелци су били Де ла Роса у 78. и Сагал у 84. 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар