Заплијењено 20 кг марихуане

На граничном прелазу Мацељ између Хрватске и Словеније заплијењено је 20 килограма марихуане, коју су из Хрватске покушала у аутомобилу прокријумчарити двојица држављана Србије, рекли су представници крапинско-загорске Полицијске управе.

Регион 16.12.2017 | 16:54
Заплијењено 20 кг марихуане
Вриједност заплијењене марихуане на тржишту је око два милиона куна /око 500.000 КМ/.

Представници полиције прецизирали су на конференцији за новинаре у Забоку да је дрога откривена у четвртак, 14. децембра, наводећи да је то највећа количина заплијењене дроге ове године на њиховом подручју, јављају хрватски медији.

Шеф групе за дроге при Полицијској управи Дарко Познић похвалио је службеника граничне полиције који је, иако је возач била тридесетогодишња особа са инвалидитетом, посумњао да би се могло радити о кријумчарењу и позвао водича са службеним псом за детекцију дрога.

Пас је позитивно реаговао, па је возило претражено. Марихуана је у четрдесетак пакета била сакривена у блатобранима и у дуплом дну пртљажника.

Начелник Станице граничне полиције Мацељ Дамјан Вешлигај рекао је да полицијски службеник који је издвојио возило има велико искуство у том послу и посумњао је због понашања путника у возилу, нервозе и објашњења да иду у дужу посјету пријатељима, али без пртљага.

Тридесетогодишњак и педесетдвогодишњак, који су осумњичени за кријумчарење дроге, налазе се у притвору, а о даљем поступању одлучиће државни тужилац.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар