Пипен изненадио: Леброн стиже Џордана!

Бивши "најближи сарадник" најбољег кошаркаша у историји изнео свој став у дискусији која изазива велику пажњу.

Кошарка 17.12.2017 | 22:15
Пипен изненадио: Леброн стиже Џордана!
Док НБА сезона одмиче према плану и док се чини прилично јасним ко ће се и ове сезоне састати у финалу, амерички медији искористили су ситуацију да поново подгреју неисцрпну тему:

Мајкл Џордан или Леброн Џејмс?

Некадашњи саиграч "Ем Џеја", Скоти Пипен (52), освојио је са најбољим играчем у историји шест НБА титула и био његов први пратилац у годинама успеха, које ће се вечно памтити.

Ипак, Пипен не одговара потпуно конкретно када га питају ко је бољи - Џордан или Леброн.

"Бројке не лажу. Он (Леброн) је ту где је и вероватно га никад неће достићи у погледу МВП признања. Али, када погледамо статистику он је ту. Када погледате и остале податке, асистенције, скокове и не само кошеве, он је вероватно и испред Џордана", рекао је Пипен за америчку ТВ мрежу "ЕСПН".

Пипен је говорио о бројкама, па ево их.

- Мајкл Џордан: 15 сезона, 1.072 утакмице, 30,1 поен у просеку (49,7 одсто погодака из игре, 32,7 за три поена, 83,5 са линије пенала), 6,2 скока по мечу, 5,3 асистенције и 3,1 украдена лопта и блокада.

- Леброн Џејмс: 15 сезона, 1.089 утакмица, 27,2 поена (50,3 одсто погодака, 34,3 одсто за три поена, 74 одсто слободна бацања), 7,3 скока, 7,1 асистенција и 2,4 украдене лопте и асистенције.

Леброн је, дакле ефикаснији поентер, бољи скакач и успешнији асистент, али и амерички аутори подсећају да би у овом поређењу требало узети многе аспекте у обзир, почев од тога да је Џордан провео три године на колеџу и да је у тридесетим годинама чак четири сезоне био ван терена. Са друге стране, Леброн је вероватно физички најдоминантнији играч у историји, који је од тинејџерског доба припремао своје тело према НБА режиму и у њему је остао до данас.

Када се подвуче црта, ту је наравно и увек неизбежно подсећање да је Џордан играо у шест финала и да је у свих шест победио и био МВП.

Ипак, дебата траје...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар