Челсијев пик за спортског директора...

У ЦВ-у имена Мертенса, Стротмана, Депаја, Вајналдума. . .  Марсел Бранс под лупом.

Фудбал 17.12.2017 | 23:15
Челсијев пик за спортског директора...
Мајкл Еменало је отишао у Монаку, али чини се да Роман Абрамович ипак неће одустати од "штедљиве политике". Барем у поређењу са оном са почетка његовог мандата у Лондону. Према сазнањима прилично поузданог холандског Телеграфа, управа Челсија озбиљно разматра да функцију спортског дирекроа сада посвети ПСВ-овом Марселу Брандсу.

Брандс се прославио још док је радио у РКЦ Валвајку, да би заблисао у Алкмару где је у сарадњи са Лујем Ван Галом донео АЗ-у сензационалну титулу првака Холандије. ПСВ је одмах реаговао и довео га крајем те исте 2009. године.

Није кренуло сјајно, није било ни пара, али се убзро прича покренула, па ће Брандсовмандате у Ајндховену бити упамћен по играчима какви су Дрис Мертенс, Кевин Стротман, Мемфис Депај, Жоржињо Вајналдум. Последњу двојицу је заједно продао за 54.000.000 евра!

Сарађивао је иса Челсијем, на Џефрију Бруми је зарадио 8.000.000 евра кад га је продао Волфзбургу. Уосталом, ПСВ и иначе има одличну сарадњу са Плавцима. Из Ајндховена у Лондон или обрнутим смером ишли су поред Бруме и Алекс, Матеја Кежман, Арјен Робе, Марко ван Гинкел, па и Гус Хидинк, и даље актуелни саветник Абрамовича, или Пијет де Визер, главни скаут ПСВ-а од 1993. до 2005. године.

Додуше, последњи пут кад је ПСВ дао директора Челсију није се прославио. Франк Арнесен је требало да производи играче или их доводи док су још непознати и још важније јефтини, а он је куповао скупоцене фудбалере попут Саломона Калуа, Флорана Малуде или Џон Обија Микела.

Можда ће Брандс бити бољи. Мада није он једини кандидат за улогу спортског директора. Али јесте међу озбиљан кандидат.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар