Терза је отишао по Бена!

На столу 1. 700. 000 евра, у игри је и Лех.  А ни Олимпијакос није одустао.

Фудбал 16.12.2017 | 13:45
Терза је отишао по Бена!
Управа Олимпијакоса му је понудила ултиматум: да се о понуди за нови уговор изјасни до краја 2017. године. Или ће га клуб продати. Неће моћи да тражи велико обештећење. Беновуговор истилче на крају сезоне. Последња шанса да пирејски црвено-бели узму макар и динар. Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић већ је у Атини са намером да 28-годишњег нападача са Комора приволи у Београд.

Информацију доноси Спортски журнал, а колеге из Грчке за МОЗЗАРТ Спорта препричавају и детаље преговора. Бену се наводно допада у Грчкој, али му Звезда нуди нешто боље услове од оних које има у Олимпијакосу. Прецизирају тврдњом да је реч о суми од 1.700.000 евра за трогодишњи уговор! Али у њу су урачунати и бонуси. Достижни. Фиксна плата за тај трогодишњи уговор износила би наводно око 1.000.000 евра, нешто више. Било је и много плаћенијих странаца у српском фудбалу.

Међутим, није само Олимпијакос потенцијалан ривал за Бенов потпис. За његове услуге заинтересован је и Лег из Познања. И он нуди више но што Бен - пуно име Ел Фарду Бен Набуан -тренутно прима у Олимпијакосу. Није познато колико би зарађивао ако би остао у Атини.

Свакако много више од 2.500 евра колико му је износила месечна плата све до 2013. када је, после стажа у чувеној Авровој школи фудбала, напустио табор француског трећелигаша Вана. У Грчку је, у Верију тачније, стигао за плату од 4.500 евра месечно, али је тамо експлодирао, па га је капарисао Олимпијакос за суму од 200.000 евра годишње.

Актуелни тренер Црвене звезде Владан Милојевић врло добро га познаје из периода док су сарађивали у Панионису. На тој позајмици Бен је блистао и изборио се за повратак у Олимпијакос. Српска јавност упознала га је кад је постигао два гола и практично избацио Партизан из квалификација за Лигу шампиона. Занимљиво, била су му то два једина гола ове полусезоне.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар