БЛ: Борусија славила над ХСВ-ом пред распуст!

Костићев Хамбург поражен од Менхенгладбаха! Фудбалери Хамбурга поражени су на гостовању од Борусије Менхенгладбаха – 3:1.  Борусија из Менхенгладбаха савладала је у петак екипу Хамбургера СВ - 3:1 (1:1) у првом мечу посљедњег 17. кола њемачког првенства пред једномјесечно „ферије“.  

Фудбал 15.12.2017 | 23:28
БЛ: Борусија славила над ХСВ-ом пред распуст!
Менхенгладбах гледа са трећег места! Борусија сигурна на свом буњишту против Хамбурга - 3:1.

Репрезентативац Србије Филип Костић одиграо је свих 90 минута у 10. поразу Хамбурга.

Са друге стране, Борусија је остварила осми пораз на 17 одиграних мечева.

Домаћи састав дошао је до вођства у деветом минуту када је Торган Азар био стрелац. Рафаел се нашао у улози асистента, док је Белгијанац постигао шести гол у шампионату.

До полувремена није било промена на семафору.

Гости су брзо узвратили, пошто је у 53. минуту Андре Хан изједначио на 1:1.

Ипак, Хамбург није успео издржи до краја меча, пошто је Борусија постигла још два гола. Оба пута Рафаел је био стрелац, па су тако домаћи играчи стигли до заслужене победе.

Менхенгладбах је четвртопласирани са 28 бодова, док је Хамбург 16. са само 15 бодова.

Изабраници Дитера Хекинга су „купили“ миран одмор до 12. јануара кад ће бити настављено њемачко првенство пошто су у петак увече на „Борусија Парку“ били бољи од ХСВ-а.

Већ у деветом минуту, Белгијанац Торган Азар је послије одличне акције погодио мрежу гостију из Хамбурга, али су они почетком наставка узвратили преко Андреа Хана успио да стигне до изједначења.

Ипак, домаћин је до осмог тријумфа стигао погоцима Бразилца Рафаела у 74. и 79. минуту, који је „овјерио“ побједу домаћина.Најприје му је асистирао „резервиста“ Вићенцо Грифо, а потом и Азар.

У гостујућем тиму из Хамбурга један од најбољих актера био је Филип Костић, српски интернационалац, али није успио да спријечи 10. пораз свог тима, који га је оставио у зони испадања.

Коначно су прорадили и Ждребци! Последњи пут Борусија из Менхенгладбах је славила 25.новембра, била у благој кризи, али је вечерас готово рутински добила Хамбург - 3:1

Сасвим довољно да стигну до 28. бода и изједначе се са Лајпцигом на трећем месту Бундеслиге. Далеко од тога да је Хамбург био инфериоран, имао је и позитиван резултат почетком наставка, али...

Као што смо написали - пресудила је чиста класа. Све је почело сјајном акцијом домаћина коју је гол претворио Азар. Отворило се све Борусији, али су навијачи домаћина морали да се зноје.

На асистенцију Хунта изједначио је Хан у 53.минуту. То је била довољна опомена за домаћина. Пробудио се Рафаел и сва гола исписао име коначног победника. 

Бундеслига, 17. коло

Борусија Менхенгладбах - ХСВ 3:1 (1:0)

/Азар 9, Рафаел 74, 79 - Хан 53/

Субота (15.30)

Аугзбург - Фрајбург

Ајнтрахт Франкфурт - Шалке

Келн - Волфсбург

Штутгарт - Бајерн

Вердер Бремен - Мајнц

Борусија Дортмунд - Хофенхајм (18.30)

Недјеља

Хановер - Бајер Леверкузен (15.30)

РБ Лајпциг - Херта (18.00)

ТАБЕЛА: Бајерн 38, Шалке 29, РБ Лајпциг 28, Борусија Менхенгладбах 28 (+1), Бајер Леверкузен 27, Хофенхајм 26, Борусија Дортмунд 25, Ајнтрахт 25, Аугзбург 23, Хановер 22, Херта 21, Волфсбург 19, Фрајбург 18, Штутгарт 17, Мајнц 16, ХСВ 15 (+1), Вердер 14, Келн 3.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар