УЕФА одбила "росонере"!

Европска фудбалска унија званично је одбацила предлог Милана за постизање добровољног договора о финансијском фер-плеју.

Фудбал 16.12.2017 | 08:15
УЕФА одбила "росонере"!
"Након што је пажљиво прегледана сва документацију, уз сва објашњења, одлучено је да се не усвоји предлог око добровољног договора за финансијски фер-плеј", наводи се у саопштењу УЕФА.

Милан је овог лета потрошио више од 200 милиона евра на доводјење нових играча, па је услед тога Уефа посумњала на финансијску стабилност италијанског клуба који је у власништву кинеског конзорцијума од априла када је купљен за 800 милиона долара од Силвија Берлусконија.

Италијански клуб је узео рефинансирајући кредит већи од 300 милиона евра од америчког фонда за приватни капитал "Елиот" (Еллиотт).

УЕФА наводи да још увек постоје неизвесности у вези с рефинансирањем кредита који би требало да буде отплаћен у октобру 2018. године, као и финансијских гаранција главних акционара.

УЕФА ц́е поновно проценити финансије Милана почетком 2018. године.

Могуц́е казне с којима се Милан суочава јсу ограничења на трошак трансфера, плате играча, али величине тима за такмичења под окриљем УЕФА.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар