Божићни пудинг за особље

Опште је познато да је британска краљевска породица врло традиционална, а неке њихове традиције често су несхватљиве или пак помало необичне. Једна од њих је и даровање божићних поклона особљу.

 

 

Свијет 15.12.2017 | 20:52
Божићни пудинг за особље
Наиме, краљица Елизабета сваком члану свог особља од 1.500 људи даје један те исти дар, божићни пудинг! Ко краљицу оптужи за шкртост, треба знати како је исто то радио и њен отац, краљ Героге ВИ., као и њен дјед, Георге В., пише Даилy Маил.

Пудинг који дијели у палати до сада је наручивала из Харродса, но извори откривају да се ове године пребацила на онај "обичнији", из Тесца. Уз пудинг добију и божићну честитку, а запосленици с дужим стажем и поклон бонове. Традиционални божићни пудинг у Великој Британији је заправо посластица која се састоји од грожђица, наранчине коре, сушеног воћа, тамног пива, рума, лимуна, јаја, шећера, орашастих плодова и других намирница, а куха се сатима. То омогућује да се добро конзервира, па се може јести и мјесецима након Божића.

Нека од бизарних правила и традиције којих се Wиндсори држе јесу рецимо да када краљица стоји, сви стоје. Затим, нико не смије јести ако је краљица узела свој посљедњи залогај. На срећу, извори откривају да краљица једе полако. Нема држања за руке, правило је којег се чланови краљевске обитељи морају држати у јавности, а често та правила помажу да остављају хладан дојам. Не смију играти Монополy - једно је од најчуднијих правила која британска краљевска обитељ има. Забрањено им је јести шкољке - као превентива јер је то намирница која најчешће узрокује потенцијална тровања.

О јеловнику за доручак се не преговара - свако јутро краљица пије енглески чај и једе цорнфлакес. Бијели лук је забрањена намирница у Буцкингхам палати. Такођер, иако се у осталим приликама смију јести, за вечеру се не смије јести кромпир, рижа или тјестенина, а то је строга краљичина одредба за добробит здравља породице. Краљевским псима сваки дан се припрема гурмански објед - они не једу из конзерве ни суху храну.

(Фактор)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ап

15.12.2017 20:30

Који су то нерадници и паразити у држави.Традиција ? Свашта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

традиција

16.12.2017 01:33

Они и не оцекују несто друго од ње. Ја од моје маме добијем бурек с телецим дробом и то је то. Нема пецења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адзенда

17.12.2017 09:38

То је само обицај, и на видим ста је ту лосе.

ОДГОВОРИТЕ