"Ђоковић је бољи од Федерера!"

"Новак на највишем нивоу би увек победио најбољег Роџера", тврди бивши тенисер Робин Содерлинг.

Тенис 17.12.2017 | 16:30
"Ђоковић је бољи од Федерера!"
Швеђанин Робин Содерлинг је током 14 година професионалне каријере одиграо много мечева против Роџера Федерера и Новака Ђоковића.

Много више пута одмерио је снаге са Швајцарцем - чак 17, а славио је само једном. И против Новака има једну победу, уз шест пораза.

Содерлинг, који је рано завршио каријеру због мононуклеозе 2015. године, истиче да је против Федерера увек војевао најтеже битке.

"Против Ђоковића и Надала сам одлазио са терена знајући да сам одиграо добро, а против Федерера сам увек имао тешке мечеве. Он је некако успевао да ме натера да играм лоше", навео је Швеђанин.

Без обзира на то што је га је Федерер "мучио", и по броју трофеја најбољи је тенисер свих времена, Содерлинг сматра да против најбољег Ђоковића нема шансе.
"Ако их посматрамо као да су обојица у најбољој форми, мислим да би Новак више пута победио Роџера. Ђоковић се увек одлично креће, враћа толико много лопти... За Федерера је то мало тешко, јер би морао да игра исувише брзо, а то би га мало успаничило", рекао је Швеђанин који је најбољи рејтинг, четврто место на АТП листи, имао баш у тренутку када га је болест натерала да се повуче.

Содерлинг каже да је Ђоковић "за нијансу" бољи од Федерера, баш како кажу и резултати.

Међусобно су 45 пута укрстили рекете и Новак је остварио 23 победе. Последњи пут сусрели су се у полуфиналу Аустралијан Опена 2016. године када је Новак однео ту превагу (51 наспрам 49 одсто), а колико већ за месец дана на истом месту можда ће бити прилика за нови сусрет.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ноле

17.12.2017 17:38

Напред србине зелим ти пуно спортске среце и пуно здравља у зивоту и лијепе зене да те прате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бројке Све Казу

17.12.2017 21:22

23 : 22,али то западна пропаганда ријетко када наводе.