Сјајан штопер за „џ“, Барса одустала!

Ливерпул и Интер су фаворити! Заинтересован је и Јувентус.

Фудбал 17.12.2017 | 18:00
Сјајан штопер за „џ“, Барса одустала!
Већ сада се са сигурношћу може тврдити да ће холандски штопер Стефан де Фрај у наредних неколико месеци бити један од најтраженијих играча у Европи. Поред неоспорног квалитета, штопера Лација промовише и цена. Тачније, нема је. Следећег лета ће бити слободан играч!

Таква ситуација је привукла велики број клубова заинтересованих да доведу Де Фраја. Он има уговор са Лацијом до следећег лета, неколико недеља су трајали преговори о продужетку сарадње, али је запело око откупне клаузуле. Холанђанин је био задовољан понуђеним новцем, али не и висином клаузуле на којој је инсистирао газда Лотито. Преговори су прекинути и минималне су шансе да ће бити настављени...

Лацио нема много избора, може евентуално да прода Де Фраја у јануару за „сићу“ како потпуно не би остао без обештећења, а може и да га елиминише из стартне поставе до краја сезоне што не би био први пут Лотиту да се свети играчима који не пристају на његове понуде. Међутим, с обзиром каква је ситуација са штоперима у Инзагијевом тиму, био би то превелики луксуз који Лацио не би смео да дозволи јер је де Фрај убељиво најбољи дефанзивац у тиму.

Де Фраја је у неколико наврата претходних недеља посамтрала Барселона која тражи штопера, у Рим је долазио директор Роберт Фернандез, али према последњим информацијама - Каталонци су одустали! Скептични су јер је Де Фрај имао великих проблема са повредама претходних година и неће себи да допусте још једног Вермалена.

Међутим, скепсе немају Ливерпул и Интер који су озбиљно загирзли за Де Фраја. Свима је јасно да је Ливерпулу потребан штопер, а Јирген Клоп је спреман да доведе Де Фраја већ у јануару. Заинтересован је био и градски ривал Евертон али са доласком Сема Алардајса, тај интерес се охладио. Италијански медији наводе да је Интер постао фаворит за довођење холандског репрезентативца. Тренер Спалети инсистира на довођењу штопера, до сада је главна мета био Хосе Марија Хименез, али је он ових дана договорио продужетак сарадње са Ателтиком.

Тако је Де Фрај излетео у прбви план и доректор Аузилио ће у јануару покушати да постигне дговор са Римнљанима. Штоперски тандем Миранда - Шкринијар функционише сјајно ове сезоне, али је јасно да не могу у истом ритму да изгурају до краја и да им је потребна квалитетна алтернатива. То је тренутно неубедљиви Андреа Ранокија и зато би Интер као поклон Спалетију у борби за Скудето могао да реализује долазак Де Фраја.

Још одраније се као могућа дестинација за Де Фраја помињао и Јувентус, али те приче су утихнуле у последње време...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар