Митровић - ДА, Боаћи - НЕ!

Нападач Њукасла пожељнија опција од голгетера Црвене звезде.

Фудбал 17.12.2017 | 16:00
Митровић - ДА, Боаћи - НЕ!
Ближи се полако јануарски прелазни рок, а двојица нападача који ће сигурно променити клубове су Ричмонд Боаћи из Црвене звезде и Александар Митровић из Њукасла. Боаћијевацена расте због одличне полусезоне у Звезди, Митровићева пада због минутаже коју има код Рафе Бенитеза, па би у јануару могли да коштају отприлике исто…

Обојица су се до сада помињала као могућа појачања Андерлехта који има лошу полусезону, а један од узрока за то је слаба еифкасност нападачке линије. Једини који даје голове у Андерлехту је млади Нигеријац Хенри Оњекуру, али он је позајмљен играч из Евертона. Преостали нападачи попут Пољака Теодорчика, Словена Берича и Тунишанина Харбауија су потпуно разочарали и Андерлехт мора да купи нападача.

Андерлехтов директор и кључни човек за трансфер политику славног клуба, Херман ванХолсбек је за белгијске  медије прокоментарисао ситуацију око нападача.

“Морамо да доведемо нападача у јануару. Имамо Оњекуруа који је дао девет голова и Теодорчика који је прошле сезоне погађао и завезаних очију. Тражимо још једног нападача којем неће бити потребно много времена за аклиматизацију”, рекао је Ван Холсбек.

На конкретно помињање Митровића и Боаћија, каже да је само један од њих двојице опција - Митровић.

“Да ли је повратак Митровића опција? Да, али прво морамо да видимо какав је став тренера поводом тог питања. Знамо каквог играча жели. Боаћија нуде широм Европе, али он није профил нападача који је нама потребан. Ако тренер у потпуности није за довођење неког играча, онда ми моје велико искуство каже да треба да послушам тренера”, рекао је Андерлехтов челник.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар