"Император" чека понуду БиХ, у трци и Ериксон!

"Ласка нам што су два велика светска имена заинтересовани за клупу БиХ. Нисмо сигурни да можемо задовољити њихове финансијске апетите, али видећемо шта ће они рећи", поручио Елведин Бегић, председник Фудбалског савеза БиХ.

Фудбал 17.12.2017 | 14:00
"Император" чека понуду БиХ, у трци и Ериксон!
Турски тренер Фатих Терим преко својих представника од Фудбалског савеза Босне и Херцеговине затражио је да му пошаљу званичну понуду у вези са послом селектора репрезентације, што је за агенцију Анадолија потврдио и Тарик Хоџић, његов дугогодишњи пријатељ и посредник у преговорима са Стручном комисијом ФС БиХ.

"Ред је да се тако уради. Разговарао сам у четвртак са људима који заступају Терима и затражили су од нашег савеза да пошаље званичну понуду за посао селектора репрезентације. У зависности од тога каква понуда буде била, Терим ће се врло брзо изјаснити. Контактирао сам са Сеадом Кајтазом, једним од чланова Комисије која преговара са кандидатима за селектора и упознао га са Теримовим захтевом“, рекао је Хоџић.

Чланови Комисије за избор селектора фудбалске репрезентације БиХ прошле недеље били су у Истанбулу гдје су обавили разговор са Теримом.

Познати 64-годишњи турски тренер познат и по надимку "Император" током каријере водио је велике европске клубове као што су Галатасарај, Милан и Фиорентина. Селектор репрезентације своје домовине био је у три наврата.

Извршни одбор ФС БиХ, којем ће комисија предложити кандидате или једног кандидата за новог селектора, требало би да се састане 22. децембра и разговара о овој теми.

Ипак, није само Терим кандидат за клупу БиХ. Осим њега помиње се и Свен Горан Ериксон.

"И Фатих Терим и Свен Горан Ериксон, светски тренерски великани, заинтересовани су за посао селектора фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине", истакао је Елведин Бегић, председник Фудбалског савеза БиХ (ФС БиХ).

"Нама у ФС БиХ то итекако ласка. У наредним данима Комисија за предлог именовање селектора конкретно ће причати, односно послати понуде обојици, па ћемо видети шта ће бити.Нисмо сигурни да можемо задовољити њихове финансијске апетите, али видећемо шта ће они рећи. Можда и направимо договор са неким од њих двојице", рекао је Бегић на дружењу са новинарима.

Он је додао да иако је наваљено да ће селектор бити изабран до Нове године, то можда неће бити учињено.

"Седница Извршног одбора ФС БиХ на којој ћемо разговарати о кандидатима за селектора биће одржана 22. децембра. Хоћемо ли тада одабрати селектора? Не морамо, али и можда хоћемо. Нигде не журимо. Жреб за УЕФА Лигу нација је крајем јануара, па можда одлуку о селектору пролонгирамо и док видимо ко су нам противници. Ивица Осим, Душко Бајевић, Сеад Кајтаз и Звјездан Мисимовић, који је доскора и био играч у свлачионици, компетентни су да преговарају са кандидатима и предложе нам две или три најбоље опције, па ћемо онда, логично, на Извршном одбору и донети одлуку ко ће бити селектор."

Ипак, и поред два звучна светска тренерска имена, као тренутно најозбиљнији кандидати за селектора БиХ и даље се спомињу Роберт Просинечки, доскорашњи селектор Азербејџана, и Амар Осим, некадашњи трофејни тренер сарајевског Жељезничара.

Обојица су, како истичу у Савезу, прихватила финансијске услове за евентуално потписивање уговора и јасно су истакли приликом преговора са члановима Комисије да желе да преузму функцију на којој је до 10. октобра ове године био Мехмед Баждаревић.

Новом селектору ФС БиХ јасно ће бити постављен циљ, пласман на ЕУРО 2020. кроз Лигу нација, која почиње у септембру наредне године, или квалификације чије ће прво коло бити у марту 2019.

Нови селектор, по свему судећи, добиће уговор са двогодишњим мандатом, са могућношћу продужења.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар